4 C
Campulung Muscel
08/12/2024

După ce copiii au spart geamuri, au distrus acoperişul şi zidurile WC-ului, Aleşii au interzis jocul cu mingea în parcuri

Încă un plus pe care l-am remarcat la aleşii de la Schitu Goleşti: doleanţele cetăţenilor, cel puţin aceasta este impresia lăsată, sunt adesea mai importante decât punctele înscrise pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local. Ce are la bază susţinerea noastră? Prezenţa la una dintre întrunirile Legislativului din comuna vecină a unei contribuabile, care n-a fost lăsată să aştepte epuizarea subiectelor programate a fi tranşate şi aprobate cu ocazia acelei întâlniri, pentru a putea lua cuvântul la secţiunea „diverse”. În mod normal, „diversele” sunt şi pentru petenţii din afara Consiliului Local, care au posibilitatea de a participa şi vorbi ca cetăţeni ai localităţii, şedinţa fiind publică. În cazul pe care îl vom relata, problema cu care s-a prezentat în faţa aleşilor Camelia Stancu a fost expusă cu prioritate, înaintea proiectelor de hotărâri, pentru ca doamna să nu fie ţinută în aşteptare atâta timp.
    Nu numai că i s-a permis să ia cuvântul prima, înaintea consilierilor locali, dar cele semnalate de aceasta au stat la baza unui proiect de hotărâre adoptat la următoarea întrunire. Consemnăm despre aceste lucruri petrecute la Schitu Goleşti, întrucât noi, la Câmpulung, n-am avut parte până acum de asemenea exemple pozitive de receptivitate a legiuitorilor locali faţă de ceea ce-i doare pe plătitorii de taxe şi impozite, care sunt ascultaţi şi ajutaţi în cel mai scurt timp cu putinţă.
    Doamna Stancu, despre care am spus că a deschis dezbaterea, la propunerea consilierului Ion Solomon, acceptată de colegi, s-a adresat conducătorilor comunei, nemairezistând unei situaţii puţin spus deranjante. Potrivit afirmaţiilor sale lansate în plenul şedinţei din 30 august 2016, „în parcul din spatele Căminului Cultural Schitu Goleşti, copii de toate vârstele joacă fotbal în incinta parcului, producând, pe de o parte, disconfort celorlalţi utilizatori ai parcului, iar, pe de altă parte, producând pagube clădirilor din jur.”
    Primarul Vasile Tudorel Miriţă a informat-o pe petentă că există un Regulament pentru parcurile de joacă de pe teritoriul comunei, afişat în fiecare locaţie destinată recreerii, a cărui respectare n-are caracter opţional, ci, fireşte, obligatoriu. Că nu se întâmplă aşa a confirmat, acum câteva luni, doamna venită cu această sesizare la Consiliul Local, nemairăbdând deranjul cauzat de puştimea care întrece deseori măsura. „Venim obosiţi după o zi de serviciu şi zgomotul care se produce în parc creează o stare neplăcută.”, a adăugat Camelia Stancu. „Până cu ceva timp în urmă, copiii jucau fotbal în faţa Căminului Cultural. Dacă doresc să joace fotbal, o pot face în curtea fostului Spital Minier. Să joace mingea în parc, dar nu fotbal.”, a propus viceprimarul Iulian Duţă.
    În discuţie a intervenit fostul primar Marcel Palaghiu, care era la curent cu urmările produse de modul haotic de exploatare a parcului. „S-a smuls acoperişul de la toaletă, s-au degradat şi s-au decolorat zidurile, s-au produs şi se vor produce multe alte pagube, dacă nu se găseşte o soluţie de rezolvare a acestei probleme.”, a precizat acesta. Cetăţeana a venit pregătită şi cu numele copiilor care au dat tonul stricăciunilor produse şi le-a cerut reprezentanţilor administraţiei publice locale să-i atenţioneze.
    La acel moment, şeful Executivului a propus amânarea discuţiei pentru şedinţa ordinară din luna septembrie, având de gând să supună atenţiei Consiliului Local o actualizare a Regulamentului parcurilor de joacă. „După care se va întocmi adresa şi către Secţia de Poliţie nr.14, pentru respectarea Regulamentului.”, a conchis primarul Tudorel Miriţă discuţiile de la finele lunii august.
    Şi s-a ţinut de cuvânt, căci în mapa de şedinţă aferentă lunii septembrie a fost inclusă documentaţia anunţată. „S-a luat decizia de actualizare a Regulamentului de organizare şi utilizare a parcurilor de joacă de pe raza comunei, din cauza numeroaselor sesizări ale cetăţenilor din zona parcului de la Căminul Cultural Schitu Goleşti, unde copiii joacă fotbal şi alte jocuri cu mingea în interiorul parcului. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care s-au degradat acoperişul WC-ului, zidurile acestuia şi s-au spart geamuri. Drept urmare, noul Regulament interzice cu desăvârşire jocul cu mingea în interiorul tuturor parcurilor de joacă de pe raza comunei.”, a anunţat primarul Miriţă, la şedinţa din 27 septembrie 2016.
    Consilierul Pătraşcu a propus să se amenajeze în „Zăvoi” sau în alt loc un teren de fotbal, pentru ca şcolarii şi liceenii să aibă, totuşi, unde să practice sportul preferat. „Vom identifica zone unde pot fi amenajate mai multe terenuri.”, a anunţat primarul Vasile Tudorel Miriţă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!