19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Două femei au povestit de ce îi ţineau legaţi pe sclavi “Nu au fost mama, tata acasă şi l-am legat. Mi-a fost teamă că vine peste mine şi mă violează”

În emisiunea „La Măruţă”, cazul de la Berevoeşti a făcut subiectul mai multor ediţii. Un redactor a fost, împreună cu primarul Bogdan Proca, în mijlocul comunităţii de romi de la Gămăceşti, încercând să afle cât mai multe informaţii de la cei care au fost martorii tăcuţi ai acestui fenomen înfiorător. Copii şi adulţi sărmani au fost schingiuiţi şi abuzaţi, unii dintre ei fiind traumatizaţi fizic şi psihic în mod irecuperabil. Autorii acestor fapte abominabile au practicat acest gen de sclavie timp de mai mulţi ani, scoţând bani buni de pe urma suferinţei semenilor. Toţi cei intervievaţi neagă că ar şti ceva, spun aceleaşi replici la toate întrebările presei. Un sătean recunoaşte că ştia de un băiat, adus din Olt, ţinut în lanţuri de teamă să nu fugă. „Un băiat, din lumea mare, îi dădea mâncare, ţinea la el mai bine ca la copilul lui. Cred că e din Olt, e mare, are vreo 30 de ani. Ce muncă, doamnă, doar aducea câte o găleată de apă, tăia o mână de lemne, asta făcea, nu-l punea la muncă mare, că nu judeca cu capul bine, pleca aşa, prin pădure, vorbea singur! Dacă îl lăsa aşa, pleca noaptea. Nu l-a ţinut în lanţuri, oleacă, i-a pus un lanţ, ca să nu fugă noaptea, nu stătea liniştit. L-a legat oleacă fata asta.”, şi a arătat cu capul spre o adolescentă, care nu s-a sfiit să povestească de ce îl lega pe sclavul familiei. „Am uitat de unde l-am legat. Mi-a fost frică că vine peste mine noaptea. Era un băiat pe care l-au ţinut părinţii mei, îi dădeau de mâncare. Nu muncea, tăia un braţ de lemne şi aducea o găleată de apă. Nu au fost mama, tata acasă, şi l-am legat, mi-a fost frică că vine peste mine şi mă violează. A încercat să mă bată, mă înjura, îmi zicea să mă duc cu el să-mi facă, să-mi dreagă. De abia l-am legat, că are vreo 30 de ani.”, a spus fata. O altă săteancă a povestit şi ea reporterei ProTV despre sclavul ţinut în bătătură. „Aveam un băiat de la Drăgăneşti de Olt. L-am ţinut la mine, i-am dat mâncare, am avut grija lui. Am fost acolo, la Drăgăneşti, cu căruţa, cu mături şi a venit la noi, a mâncat şi nu a mai vrut să plece, s-a ţinut după căruţă. L-am luat acasă, dădea apă la cal. Nu avea părinţi, pe nimeni. Nici acum nu ştiu câţi ani are, vreo douăzeci şi ceva. Acum au venit jandarmii şi ni l-au luat şi ne-au bătut şi pe noi, nevinovaţi. Nu avea nimic, era sănătos, nu-l băteam, nu-l chinuiam, aveam grijă ca de copiii mei, că eu am trei copii. Nu prea muncea, că nu avea unde, dacă îl puneai, făcea treabă, nu puteam să-l iau la lemne, pe coastă, că de abia se târa.”, s-a destăinuit ţiganca. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!