1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Prefectul, prezent la Câmpulung la omagierea lui Tudor Muşatescu, la 114 ani de la naştere

Marţi, sala mare a Primăriei Câmpulung a găzduit manifestările din cadrul proiectului „Argeşeni, valori naţionale”, unde a fost omagiată personalitatea celui care a fost Tudor Muşatescu, prozator, dramaturg, poet, umorist şi traducător. Proiectul a fost iniţiat de prefectul de Argeş, Cristian Soare, care a fost prezent la Câmpulung, alături de alte oficialităţi judeţene. După intonarea Imnului de Stat de către Ioana Mateescu, elevă a Şcolii de Muzică Câmpulung, programul evenimentului a debutat cu evocarea personalităţii lui Tudor Muşatescu, moment realizat de Clubul Epigramiştilor şi Umoriştilor Musceleni, dar şi de proiecţia unui fragment din ecranizarea comediei „Titanic Vals”, în regia lui Paul Călinescu, filmată la Câmpulung în 1964.

În sală, alături de promotorul manifestării, prefectul Cristian Soare, s-au aflat viceprimarul Câmpulungului, Mărgărin Blidaru, preotul Ştefan Ştefănescu, fost consilier al arhiepiscopului Calinic şi directorul Bibliotecii Municipale „Ion Barbu”, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Inspectoratul Şcolar, prin inspectorul general adjunct Mihaela Crişan, Direcţiei de Cultură Argeş, prin directorul Cristian Cocea, Bibliotecii Judeţene Argeş, Muzeului Judeţean, Casei de Cultură „Tudor Muşatescu, consilieri locali, dar şi elevi de la Colegiile „Carol I” şi „Dinicu Golescu”. „Revin cu mare drag în Câmpulung pentru a fi alături de dumneavoastră la momentul evocării celui care a fost Tudor Muşatescu. Anul trecut, l-am evocat pe Dimitrie Ionescu Berechet, un alt câmpulungean de seamă, cel care a fost 33 de ani arhitectul şef al Patriarhiei Române. Îmi este foarte drag sufletului meu acest proiect, „Argeşeni, valori naţionale”, pentru că avem atâţia argeşeni care au însemnat foarte mult pentru naţiunea română şi câmpulungeni. Tudor Muşatescu a fost feciorul unui avocat de succes, Alexandru Muşatescu, cel care a fost prefect de Muscel şi primar, deputat, dintr-o familie deosebită. Sunt toate premisele pentru a fi evocate nişte momente aparte. Dragi elevi, iată, aveţi repere şi va trebui să învăţaţi permanent şi să fiţi ca predecesorii voştri.”, a subliniat prefectul Cristian Soare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!