15.5 C
Campulung Muscel
16/06/2024

Tinerii care i-au furat unui bărbat lanţul de aur, trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată

La o lună după ce au tâlhărit un bărbat, patru tineri au fost reţinuţi de poliţiştii musceleni. Tâlharii, originari din Cetăţeni, au luat „la ocazie” un tip din Stoeneşti, pe care l-au deposedat de lanţul de aur pe care îl purta la gât. Păgubitul s-a dus imediat la Poliţie, dar, pentru că nu a reţinut numărul de înmatriculare al maşinii cu care erau cei patru, a durat mai mult până au fost identificaţi. După audieri, pe 23 noiembrie 2016, trei dintre nemernici au fost reţinuţi pentru 30 de zile, al patrulea fiind minor. Vineri, 10 februarie 2017, cei patru tineri au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată.

 

După ce l-au luat „la ocazie”, l-au jefuit

Pe 20 octombrie, anul trecut, un bărbat în vârstă de 40 de ani se ducea de la Câmpulung acasă, în comuna Stoeneşti. La Valea Mare Pravăţ, omul a făcut cu mâna, iar o dubiţă de culoare albă a oprit să-l ia „la ocazie”. În maşină erau trei tineri şi un copil. Au vorbit pe drum, despre una, despre alta, şi nimic din comportamentul celor din autoutilitară nu a trădat ce avea să se întâmple. Ajuns la Stoeneşti, omul i-a dat şoferului câţiva lei pentru transport şi i-a cerut să oprească. După ce a coborât, maşina a pornit, a mers ceva mai în faţă, după care a oprit din nou. Unul dintre tineri s-a dat jos, îndreptându-se către el. Bărbatul a crezut că vrea să-l întrebe ceva, numai că, atunci când s-a apropiat, tânărul l-a lovit, i-a smuls lanţul din aur de la gât şi a fugit, urcând în maşina care a demarat în trombă, pierzându-se în noapte. Şocat de cele petrecute, dar şi din cauza faptului că în zonă era întuneric, victima nu a putut reţine numărul de înmatriculare al maşinii, nici alte detalii. Omul a sunat la 112, reclamând tâlhăria, şi singurul indiciu pe care l-a putut da anchetatorilor a fost faptul că cei patru erau cu o dubă albă. 

Poliţiştii de la Câmpulung au făcut cercetări, verificând majoritatea dubiţelor din zonă. Când au identificat suspecţii, s-a cerut sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru interceptarea telefoanelor indivizilor. Astfel, s-a stabilit cu certitudine că autorii tâlhăriei sunt: Iacob Boca, de 18 ani, şi fraţii Jan Florin Avel, de 24 de ani, şi Adelin Costinel Avel, de 18 ani, plus Alexandru Ionuţ Cornea, un puştan în vârstă de 14 ani, toţi din comuna Cetăţeni. Aceştia au furat lanţul de peste 30 de grame de aur, a cărui valoare este de aproximativ 5.000 de lei. Au fost săltaţi de acasă, fiind duşi la audieri la Poliţia Câmpulung. Pe numele tinerilor majori au fost emise ordonanţe de reţinere pe câte 24 de ore, iar, pe 23 noiembrie 2016, fraţii Avel şi Boca au fost duşi la Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de arestare preventivă.

Toţi trei au primit mandate pe câte 30 de zile, în prezent fiind tot în arest preventiv, până pe 4 martie 2017. Chiar dacă au făcut recurs la sentinţele de pronunţare a arestului preventiv şi au cerut de mai multe ori înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu, toate solicitările le-au fost respinse. În ceea ce-l priveşte pe minor, el a fost lăsat în libertate. Lanţul din aur a fost recuperat şi înapoiat victimei.

Vinerea trecută, pe 10 februarie 2017, instanţa de la Câmpulung a admis sesizarea Parchetului şi a dispus trimiterea în judecată a bărbaţilor:

-Iacob Boca, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere;

-Adelin Costinel Avel, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată; 

-Jan Florin Avel, de 24 de ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată;

-Alexandru Ionuţ Cornea, de 14 ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Dosarul va fi judecat de Completul 8 Penal, primul termen fiind fixat pentru 22 februarie. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!