15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Tribunalul s-a pronunţat în dosarul lui Năftănăilă, de la Albeşti, cu ANI

Pe lângă dosarul în care a fost condamnat sub acuzaţiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incorecte, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi conflict de interese, fostului primar de la Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, i s-a mai deschis încă unul. La Tribunalul Argeş, pe 12 decembrie 2016, a fost înregistrată cererea Agenţiei Naţionale de Integritate, dosarul având ca obiect conflict de interese/incompatibilitate-constatate de ANI. Pe lângă fostul primar, pârâţi mai sunt Primăria Comunei Albeştii de Muscel şi Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietari de Păduri Albeştii de Muscel. 

În cazul lui Năftănăilă, nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese a constat în faptul că, în perioada când era primar (2008-2012), a semnat atât în calitate de primar, cât şi de preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietari de Păduri Albeştii de Muscel, acte adiţionale la contractul de concesiune încheiat de acesta în mandatul anterior, facilitând astfel producerea unui beneficiu pentru Asociaţie în cuantum de 458.523,99 lei, sumă plătită de A.P.I.A. pentru campaniile 2007-2008.

Tocmai aceste acte adiţionale, nr.2 din 15 august 2008 şi nr.3 din 15 august 2009, la contractul de concesiune nr.1785 din 15 august 2007, au fost declarate nule de către magistraţii Tribunalului Argeş, la termenul de ieri, când instanţa a admis acţiunea formulată de Agenţia Naţională de Integritate. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!