19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Se face reevaluarea clădirii fostei Poște

La finele lui 2016, s-au împlinit cinci ani de când a apărut „bulina roşie” pe clădirea fostei Poşte, din centrul Câmpulungului. Aceasta este şi singura astfel semnalizată, nu că nu ar mai fi astfel de construcţii în municipiu, cu risc la cutremure, dar, pentru că o expertiză de acest gen costă mult, statul nu a alocat bani. 

Ieri, în faţa construcţiei, o echipă de muncitori săpa la baza temeliei, fiind vorba, după cum se discuta în zonă, de o reevaluare a clădirii purtătoare de „bulină roşie”. Se pare că noile teste au fost cerute de compania Telekom, în vederea unei eventuale consolidări. Dacă fundaţiile stâlpilor de susţinere sunt insuficiente, atunci, poate să intre într-un program de consolidare. Dar se poate pune orice fel de problemă, până la urmă, nu poţi să ştii… o poate dărâma într-o noapte ca să facă un hotel, de exemplu. După verificarea fundaţiei, echipa de evaluare va stabili dacă se pretează a fi consolidată partea din stradă a fostei Poşte sau demolată.

Se zvonea că la subsolul locaţiei era, înainte de Revoluţie, una dintre cele mai mari arhive a fostei Securităţi, care cuprindea dosare din tot Muscelul, plus că depozitul era astfel construit ca să poată fi folosit ca un adăpost antiatomic. Conform unui comunicat primit de la compania de telefonie fixă, în februarie 2012, „clădirea Romtelecom din Câmpulung Muscel, strada Negru Vodă, nr. 142, a fost construită în anul 1968 şi este, într-adevăr în clasa de risc seismic I. Tocmai din acest motiv, Romtelecom a luat toate măsurile pentru a semnaliza această clădire în mod corespunzător. În ceea ce priveşte expertizarea tehnică, vă menţionăm că Romtelecom desfăşoară periodic expertize de acest gen pentru toate clădirile deţinute în portofoliul său, respectând obligaţiile permanente  ale proprietarilor de imobile cuprinse în reglementările legale în domeniul calităţii şi siguranţei în exploatare a construcţiilor”. Numai că ce ne-au declarat reprezentanţii companiei în 2012 nu făcea referire la corpul de clădire mai nou, unde chiar este amplasat panoul de semnalizare şi a cărui „dată de naştere” nu şi-o aminteşte nimeni, pentru că nu există la Primărie vreun document care să ateste anul construcţiei. Din amintirile localnicilor, se pare că a fost ridicată după cutremurul din 1977 şi a fost dată în folosinţă prin 1982. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!