6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Primarul Câmpulungului îi trimite la fosta Distrigaz pe orăşenii care cer reţea de gaz

Dintr-o zonă centrală a Câmpulungului răzbat către Primărie solicitări legate de sistemul de utilităţi, care nu funcţionează în gamă completă. Şi este normal ca lumea să ridice pretenţii de la cel pe care l-a ales, care, după cum constatăm, are un ton care trădează faptul că nu-i convine că electoratul îi cere ba una, ba alta. Câţiva locuitori de pe strada Protopopiatului, recent asfaltată, au de toate, mai puţin reţea de gaz, motiv pentru care s-au adresat, fireşte, primarului, căci pe primar l-au votat, nu pe patronul firmei furnizoare. După cum s-a relatat în Consiliul Local, la şedinţa din 31 ianuarie 2017, distanţa de ultimul branşat este de 50 de metri, iar extinderea ar fi necesară pe o distanţă de 60 de metri.

Destinatarul cererii vecinilor sediului administrativ al Bisericii muscelene a dat impresia, aşa cum am precizat, că a fost deranjat de noua doleanţă a celor fericiţi cu covor asfaltic. Şi, în loc să zică „bogdaproste”, plusează la capitolul pretenţii cu reţea de gaz, ca să aibă confort deplin. „Distrigaz este o societate privată, a făcut pe savantul primarul, dezvăluind un amănunt cunoscut de tot poporul. Dânşii trebuie să facă solicitarea către Distrigaz (n.r. fosta GDF SUEZ Energy România, actuala ENGIE România). Deocamdată, Primăria nu poate face investiţii în domeniul gazului, pentru a le pune la dispoziţia unei societăţi private, fiindcă încălcăm nişte reguli. Nu vă ascund că am făcut deja o primă discuţie cu Distrigaz Bucureşti şi i-am chemat la o discuţie, pentru că noi dorim extinderea reţelelor de gaz atât în Sudul municipiului, unde n-avem reţea de gaz, cât şi în cartierele mărginaşe, Valea Româneştilor, Mărcuş şi restul, Doctor Nicolae Fălcoianu, Calea Pietroasă ş.a.m.d. Am purtat o discuţie şi la nivel de parlamentari ai judeţului nostru, pentru modificarea legislaţiei. Noi cerem o modificare a legislaţiei, prin care Consiliul Local să poată veni cu aport la o lucrare de investiţii, pentru că Distrigaz face un calcul de amortizare a investiţiei şi consideră oportun să facă investiţia pe un anumit număr de ani. Am cerut acum parlamentarilor şi Guvernului să reia discuţia, pentru ca noi, Consiliul Local, să putem contribui la dezvoltarea reţelelor de gaz, iar dânşii, după ce realizăm investiţia, s-o preia şi să ne acorde redevenţa, aşa cum facem cu toate celelalte societăţi, Edilul şi restul. S-o punem cu titlu gratuit nu ne dă voie legea. Ei sunt stat în stat şi dezvoltarea distribuţiei de gaz ar trebui să fie a investitorului. Nu eu sunt cel care să-i fac dezvoltarea. Ei trebuie să-şi dezvolte consumul.”, a fost mai mult decât limpede în explicaţii primarul Liviu Ţâroiu. Concluzia: nu se face nicio reţea în zona din vecinătatea Protoieriei, unde utilitatea lipseşte. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!