1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

De 14 ani, o bătrână trăiește pe drumuri

În tot acest timp, a dormit pe unde a apucat. Şi-a făcut culcuş sub cerul liber, mai întâi în grădina ei din luncă, apoi lângă un şipot, sub o şatră, pe o bancă şi tot aşa. Iernile le-a „păcălit” adăpostindu-se într-un magazin sătesc şi pe la biserică. În prezent, o cunoscută florăreasă din Piteşti i-a încropit un dormitor într-o încăpere stăpânită de plante decorative.

Femeie din Coşeşti şi-a spus durerea la „Acces Direct”

O femeie din Coşeşti şi-a spus durerea în faţa întregii ţări în emisiunea „Acces Direct”, de la Antena 1. „Mai bine aş vrea să mor, decât să mai trăiesc în chinurile astea!”, şi-a strigat în direct moartea femeia de 73 de ani. De 14 ani, Elena Negoescu a rămas pe drumuri. Bătrâna este văduvă şi îşi duce singură o cruce grea. Sufocată de neputinţă şi de suferinţă, maica Elena a spus că n-are niciun ajutor din partea celor patru copii ai săi. „Unul e la Rucăr, altul e la un om la Miceşti. Mai am unul bolnav cu capul. Băiatul cel mare mă chinuie cel mai tare. Ăla mare m-a bătut foarte des, mi-a rupt trei coaste, a vrut să mă calce cu maşina.”, a povestit maica Elena, înnodându-şi lacrimile în bărbie.

De 14 ani e pe drumuri

Elena Negoescu doarme, de ceva vreme, într-un spaţiu pus la dispoziţie de o cunoscută florăreasă din Piteşti. Pe 24 ianuarie, biata femeie şi-a serbat ziua de naştere printre străini, plângându-şi soarta lângă ficuşi şi lămâi altoiţi. Binefăcătoarea sa, Olga Panaete, i-a îndulcit amarul cu un tort de ciocolată personalizat, garnisit cu urarea „La mulţi ani! Elena, 73 de ani”. Elena Negoescu, sărbătorita, n-a mai pus capul pe perna ei de acasă de mai bine de 14 ani. Femeia a ajuns pe drumuri la apusul vieţii, din cauza neînţelegerilor familiale. Degeaba are patru copii, fiindcă niciunul nu-i este sprijin la bătrâneţe! Din contră, s-a judecat cu un băiat al său şi a pierdut în instanţă una dintre cele două proprietăţi. După ce i s-a surpat casa în care locuia, destinul mamei fără noroc a luat o întorsătură neaşteptată. A dormit pe unde a apucat. Şi-a făcut culcuş sub cerul liber, mai întâi în grădina ei din luncă, apoi lângă un şipot, sub o şatră, pe o bancă şi tot aşa. Iernile le-a „păcălit” adăpostindu-se într-un magazin sătesc şi pe la biserică. Din când în când, i-a deschis uşa o verişoară a sa.

Primăria încearcă să o ajute

Ajunsă la Piteşti, femeii i-a ieşit în cale Olga Panaete, o cunoscută florăreasă, care i-a încropit un dormitor într-o încăpere stăpânită de plante decorative. Când se urcă în patul cu aşternuturi curate, bătrâna se descalţă de galoşii îmblăniţi. Se culcă îmbrăcată şi se încălzeşte la un reşou. Dar nu pune capul pe pernă fără să se asigure că au suficientă apă lămâiul cu fructe încă verzi, ficusul şi celelalte frumuseţi din ghivece. De ziua Micii Uniri, tanti Elena a împlinit 73 de ani şi, pentru prima oară în viaţa ei, a avut parte de un tort aniversar. Când a suflat în lumânări, proptită în baston, măicuţa şi-a pus singura ei dorinţă: să o ajute careva să construiască o singură odaie în Coşeşti, lângă casa care s-a dărâmat. Acest gând a pâlpâit ca o speranţă în cei 14 ani de hoinăreală. Primarul comunei, Nicolae Pană, nu este străin de povestea consătencei care a ajuns pe drumuri la bătrâneţe. Edilul-şef a spus că Elena Negoescu a primit, în câteva rânduri, ajutor din partea autorităţii locale şi că în continuare va găsi înţelegere, „însă în măsura unor limite legale”. „Dumneaei solicită o casă. Am încercat să găsim o altă soluţie, fiindcă în comună nu avem spaţiu disponibil pe domeniul public. I s-a pus la dispoziţie o locuinţă, dar dumneaei nu a fost mulţumită; a cerut să i se facă acte pe respectiva proprietate. Or nu există această posibilitate. În ceea ce priveşte neînţelegerile din familie, noi nu putem interveni”, a explicat primarul. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!