Din gură, se înfiinţează, de fapt, se reînfiinţează depozitul de combustibil solid, după cum anunţă, pentru a doua oară de când a câştigat Primăria, PSD-istul Liviu Ţâroiu. Prima dată, a abordat acest subiect în faţa prefectului Cristian Soare, la şedinţa Colegiului Prefectural ţinută la Câmpulung, toamna trecută. Reamintim că, la acea întâlnire a şefului Prefecturii cu cei ai instituţiilor deconcentrate, aduşi în municipiu, şi cu primarii musceleni, Nicolae Tarbă, liberalul din fruntea comunei Bughea de Sus, i-a cerut prefectului implicarea în chestiunea eliminării furtului de lemne, sprijinind administraţia locală pentru introducerea reţelei de gaz natural, după modelul Lereşti. În timp ce colegul de la Bughea de Sus solicita fonduri pentru modernizarea comunei, primarul Câmpulungului aspira la o întoarcere (şi mai) în urmă a municipiului, prin crearea unui depozit de lemne pentru orăşeni.
Liviu Ţâroiu s-a confesat public că, înainte de a intra în sala de festivităţi a Primăriei, unde s-a ţinut Colegiul Prefectural, Cătălin Oprei, directorul Ocolului Silvic Câmpulung, i-a comunicat această dorinţă a instituţiei, bazată pe numărul mare de solicitări de material lemnos provenite de la câmpulungenii posesori de case şi nu numai, căci şi la bloc sunt o grămadă care se încălzesc cu ajutorul sobelor. „Dânsul a venit cu o idee, noi o susţinem şi trebuie să creăm la Câmpulung, fiind absolut necesar, un depozit de combustibil pentru cetăţeni, pentru că avem o arie foarte mare de case care sunt încălzite cu sobe şi centrale pe lemne.”, a rezumat primarul doleanţa conducerii Ocolului Silvic, insistând pentru sprijinul Prefecturii şi al Direcţiei Silvice Argeş în vederea rezolvării acestui deziderat. „Ar avea şi cetăţeanul de unde să-şi procure lemnele şi furtul cred că ar fi descurajat, pentru că de la depozit şi-ar procura lemne mai ieftin.”, a pledat Ţâroiu cauza solicitanţilor de lemne la întâlnirea cu prefectul, de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.
Şase luni mai târziu de la lansarea publică a acestei rugăminţi a câmpulungenilor, în afară de discuţii între primar şi directorul Ocolului, nu s-a întâmplat nimic. Şase luni, aproape în întregime de iarnă, ţinând cont de faptul că lumea a început să-şi încălzească locuinţele de la finele lui septembrie, din cauză lăsării timpurii a frigului peste Câmpulung şi zonă. La început de 2017, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local, s-a ridicat, la secţiunea „diverse”, şi această nerealizare, care măcar pentru iarna 2017-2018 să figureze la capitolul „plusuri”, dacă pentru cea pe care, tragem nădejde, o vom încheia cât mai curând nu s-a putut.
Consilierul local Constantin Staicu a adus în plenul Legislativului această cerinţă a cetăţenilor, care n-ar avea de ce să nu fie rezolvată, de vreme ce vrea toată lumea. Liviu Ţâroiu a zis că vrea, Cătălin Oprei vrea mai mult decât el, iar terenul necesar amplasării depozitului a şi fost identificat. Mai trebuie să vrea Consiliul Local, accept care, bănuim, este ca şi obţinut, căci, în caz contrar, s-ar pune rău cu alegătorii de vârsta a doua şi a treia, ei fiind autorii cererii şi cei mai sârguincioşi votanţi. La şedinţa ordinară din 31 ianuarie 2017, Liviu Ţâroiu a motivat întârzierea înfiinţării punctului de unde cei interesaţi se vor aproviziona cu lemnele comercializate de Ocol prin faptul că a trebuit să caute câteva variante de posibile locaţii ale depozitului, pe placul partenerilor care vor desfăşura activitatea. „Noi, ca Primărie, nu avem posibilitatea să înfiinţăm un depozit de combustibil lemnos, căci în privinţa celuilalt, petrolier, nici nu se mai pune în discuţie că, în afara privatului, poate să mai facă cineva. Avem o solicitare din partea Ocolului Silvic Câmpulung, în urma unei discuţii pe care am avut-o cu dânşii, de a înfiinţa un depozit de combustibil lemnos. O să vă cer să-mi daţi voie să găsesc o soluţie, unde putem să le acordăm, cu titlu gratuit, 1.000 de metri pătraţi, pentru a face dânşii un depozit de combustibil, fiindcă noi nu putem să vindem lemn. N-avem cum. Colaborarea trebuie s-o facem cu dânşii. Am căzut de comun acord. Am găsit o posibilitate, vizavi de Unitatea de Vânători de Munte, unde avem un spaţiu. O să vă cer permisiunea ca, atunci când identific exact, să vă prezint o variantă de a le pune terenul la dispoziţie, cu titlu gratuit, pentru o asemenea activitate.”, a afirmat Liviu Ţâroiu, săptămâna trecută, în ultima zi a lunii ianuarie.