-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Un câmpulungean, nemulţumit că se taie pădurea

Din cauză că a crescut numărul de maşini, multe dintre spaţiile verzi din faţa blocurilor s-au transformat în parcări. Pentru ele au dispărut iarba şi copacii, care umbreau locurile de odihnă ale locatarilor. Astfel s-a diminuat sursa de viaţă şi răcoare. În Câmpulung, au fost numeroase cazuri când Primăria a fost între cei care cereau spaţii verzi şi cei care voiau locuri de parcare. 

Rămas fără locul verde din faţa blocului, în favoarea parcărilor asfaltate, un locuitor din cartierul Vişoi ne-a sesizat, la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, că doi bărbaţi, dotaţi cu drujbe, defrişează păduricea din strada Calea Pietroasă, situată chiar vizavi de troiţa de la intersecţia cu Cuza Vodă. În lăstărişul cu pricina îşi făcuse „bârlogul” Vasile Stoica, cunoscut ca Virgil, cel care priza aurolac şi ieşea în faţa femeilor care lucrează la cablaje şi le speria, fără să le agreseze.

Câmpulungeanul care a sesizat că se taie pădurea era nemulţumit că va dispărea şi bruma de verdeaţă care mai purifică aerul poluat de gazele emise de ţevile de eşapament ale miilor de maşini din zonă. Mesajul pe care l-a transmis la redacţie a ajuns şi la Poliţia Locală, care a trimis un echipaj în zonă să verifice ce căutau tăietorii de lemn acolo. Ajunşi la faţa locului, unde era şi o căruţă plină cu buşteni, agenţii de la Poliţia Locală au aflat că proprietarul terenului împădurit avea autorizaţie să taie arborii, urmând să facă în aceeaşi zonă o plantaţie de nuci. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!