4 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Sătenii de la Schitu Goleşti, învăţaţi de primar ce să pună în sacii reciclabili

  Primarul de la Schitu Goleşti, Vasile Tudorel Miriţă, a făcut din timp informarea locuitorilor comunei în legătură cu măsurile suplimentare întreprinse de Primărie, în colaborare cu A.D.I. Servsal, privind sistemul de colectare a deşeurilor menajere. Respectându-se următoarele reguli simple, de bun simţ, până la urmă, rezultatul va consta în îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţii de ridicare a gunoiului pe cuprinsul localităţii. 

În primul rând, fiecare gospodărie individuală este dotată, în mod gratuit, cu un container pentru compost. Recipientul, care se va ţine în curte, în spatele casei, este destinat depozitării resturilor vegetale: buruieni, frunze, coceni, vrejuri, care se vor transforma în compost, îngrăşământ organic. După fermentaţie, va fi utilizat la fertilizarea terenului. De asemenea, fiecare gospodărie individuală primeşte, tot gratuit, un sac de reciclabil, în care vor fi strânse deşeurile reciclabile uscate: hârtie, carton, plastic, metal. Sacul reciclabil va fi golit regulat, o dată pe lună, de către operatorul de salubrizare Financiar Urban, din faţa proprietăţii individuale. De altfel, pe site-ul Primăriei a şi fost afişată data la care trece prin comună maşina societăţii pentru ridicarea sacilor de deşeuri reciclabile din dreptul gospodăriilor populaţiei, la o distanţă de unu-doi metri faţă de carosabil, după cum sunt instruiţi abonaţii. A treia zi de joi din lună a fost stabilită ca dată pentru ridicarea sacilor de deşeuri reciclabile.         

“Prin aceste măsuri dorim să limităm umplerea peste capacitate, dezordonată, a containerelor existente, pe de o parte, iar, pe de altă parte, să impunem colectarea selectivă a deşeurilor menajere. Astfel, în perioada următoare, Serviciul Public Comunitar de Utilităţi Publice Schitu Goleşti va distribui fiecărui cap de gospodărie, sub semnătură, un container pentru compost, un sac de plastic reciclabil şi un pliant cu reguli de utilizare a noilor dotări. Aceste noi dotări nu generează costuri suplimentare datorate de contribuabili, în comparaţie cu pubela individuală, care presupune majorarea taxei de salubrizare la 7-8 lei/persoană/lună. Avem convingerea că locuitorii comunei noastre vor înţelege şi se vor conforma măsurilor suplimentare pentru colectarea deşeurilor menajere, scopul final al demersului nostru fiind acela ca noi, toţi, să locuim şi să ne desfăşurăm activitatea într-o localitate curată, conform cu normele de mediu.”, precizează primarul Vasile Tudorel Miriţă. 

Maşina de gunoi era cât pe ce să fie incendiată de la cenuşa cu jar aruncată în containere 

Alt apel al şefului Executivului de la Schitu Goleşti priveşte practica unora dintre localnici, probabil, a prea multor localnici, de vreme ce a generat o comunicare la nivelul comunei efectuată de autorităţile publice, de a nu mai depozita cenuşă cu jar în containerele de gunoi menajer. „Depozitarea cenuşei incandescente poate duce la incendierea autospecialei de colectare a gunoiului menajer, aşa cum putea să se întâmple în data de 20 decembrie 2016, cu toate consecinţele negative ce pot decurge, inclusiv recuperarea pagubelor produse, sistarea colectării gunoiului menajer, etc.”, le transmite consătenilor primarul Vasile Tudorel Miriţă.   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!