1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

La Godeni, aleşii s-au pregătit din timp cu un plan de deszăpezire. La Câmpulung, Ţâroiu şi Blidaru au deszăpezit impecabil şi fără plan

Şi la Godeni, ca în majoritatea localităţilor judeţului, excepţie făcând Câmpulungul, unde primarul Liviu Ţâroiu a fost convins că nu ninge, a fost aprobat, înainte de a intra în sezonul (foarte) rece, Planul de intervenţie la deszăpezire în iarna 2016-2017. În cazul municipiului, un asemenea document n-a figurat pe ordinea de zi a şedinţelor, ordinare sau de îndată, ţinute în primele şase luni ale mandatului 2016-2020. După cum nu s-a aprobat, aşa cum se obişnuia în trecut, un comandament de iarnă, în fruntea căruia era instalat, de regulă, viceprimarul. Viceprimar care, la Câmpulung, are zero experienţă în situaţii de criză generate de vremea rea, cu căderi abundente de zăpadă. Şi nu numai şeful comandamentului era problema, ci şi componenţa lui. Adică societăţile şi instituţiile dispuse să pună la bătaie lucrători şi utilaje în caz că ne lovea năpasta ca pe constănţeni ori bucureşteni. Motivaţia că avem comandament din anii trecuţi nu stă în picioare, fiindcă, măcar de ochii soacrei, se cade a fi actualizat anual, căci, poate, unii dintre colaboratorii Primăriei au falimentat, alţii au alte priorităţi, aţii şi-au trimis oamenii acasă pe durata iernii. Aşadar, autorităţile de la Câmpulung au manifestat un dezinteres total în privinţa pregătirii unei strategii de intervenţie, dar, pesemne, n-aveau nevoie, vorba concetăţenilor noştri, care îi căinează pe locuitorii Capitalei că n-au şi ei un primar şi un viceprimar ca ai noştri, ca să le facă o deszăpezire impecabilă, ca în municipiul nostru. 

În comunele învecinate, unde conduc edili responsabili şi prudenţi în pragul iernii, s-au pus pe hârtie planuri de intervenţie, ca să ştie din vreme cum scot localitatea de sub nămeţi, cu ce forţe, cu ce cantităţi de material antiderapant şi cu ce ajutor de la judeţ. Dacă va exista ajutor de la judeţ. Planul de intervenţie la deszăpezire în iarna 2016-2017 a fost votat de aleşii de la Godeni în cadrul şedinţei ordinare din luna octombrie a anului trecut. În esenţă, sprijinul autorităţilor judeţene consta în asigurarea materialului antiderapant de a cărui împrăştiere se ocupau beneficiarii de ajutor social din localitate. În condiţiile în care Primăria Godeni asigura „manopera” pentru întreg teritoriul localităţii, fiind în interesul ei să aibă comuna curată în totalitate, adică să fie degajat şi drumul aflat în administrarea Consiliului Judeţean, ca să se poată circula normal, atunci n-ar fi fost firesc să i se asigure zgura necesară pentru toată comuna? Astfel a pus problema unul dintre consilierii locali, Ion Aldea. 

În replică, primarul Ion Pădureanu a susţinut că, dacă n-ar mobiliza Primăria forţa de muncă proprie, adică echipele formate din asistaţi social, nu vine nimeni să împrăştie materialul antiderapant. Or „noi nu putem să aşteptăm să vină ei. Noi trebuie să asigurăm circulaţia în condiţii bune.”, a precizat şeful Executivului. În afară de colaborarea cu Consiliul Judeţean, autorităţile de la Godeni n-au încheiat un protocol cu o firmă de deszăpezire. „Ar trebui să facem, pe cheltuiala lor.”, a insistat acelaşi Ion Aldea, căruia primarul i-a răspuns că ajutorul CJ Argeş a existat, în sensul că „de câte ori am cerut, ni s-a adus material antideparant, însă şi noi toţi ar trebui să intervenim la deszăpezire.” „Dacă se întâmplă ceva cu cei de la ajutorul social, cine răspunde? Dacă ar exista un protocol, atunci, ei ar răspunde.”, a adăugat, la finalul discuţiilor, singurul interlocutor al primarului la acest punct, care, repetăm, la Câmpulung a lipsit cu desăvârşire din dezbaterea aleşilor comunităţii. Lucru de neînţeles, fiindcă n-ai de unde să ştii dacă zăpada va ocoli sau nu Câmpulungul în iarna respectivă. Singura dovadă că ceva pregătiri s-au făcut sunt stivele de nisip amplasate cu zgârcenie prin oraş, în rest, noroc cu Domnul care a avut grijă de noi!  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!