Înainte de încheierea anului, viceprimarul de la Bughea de Jos a realizat o trecere în revistă a principalelor acţiuni aflate pe agenda de lucru a autorităţilor locale din localitatea vecină. Deşi începător într-ale administraţiei publice locale, tânărului coechipier al fostului secretar, actual primar, Dorel Tănăsescu, i s-a încredinţat coordonarea muncitorilor selectaţi din rândul beneficiarilor venitului minim garantat. Şi cum Valea Măcelarului “geme” de asistaţi social, Bogdan Oancea nu se poate plânge de forţă de muncă la lucrările care se pot derula într-o localitate în perioada de iarnă. Înainte de sărbători, nefiind încă zăpadă, „abonaţii” de la ajutorul social au fost scoşi în luminişurile comunale şi puşi să taie uscăturile. Că nu le-a displăcut sarcina o demonstrează zâmbetele largi etalate în faţa aparatului de fotografiat aflat în dotarea oricărui viceprimar care se respectă, pentru a avea în faţa şefului dovada misiunii îndeplinite cu succes. Ceata de lucrătoare, una mai împănată decât alta, a făcut niţică mişcare înainte de sacrificarea rotunjorului din coteţ, graţie căruia ce au dat jos strângând la mărăcinişuri au pus la loc de Crăciun. Asta în timp ce bărbaţii au fost folosiţi la umplerea şi consolidarea marginilor uliţelor comunale.
Bogdan Oancea a dat impresia că se înţelege cu rudărimea din cătunul de pe Bratia de la vizita ambasadoarei Suediei în România, când cârdul de oacheşe l-au întâmpinat, toate un zâmbet, pe şeful echipelor de lucrători de ocazie. Şi de nevoie, căci, în lipsa unui ADP profesionist, dotat „beton” cu personal şi utilaje, în numărul necesar edililor de la Bughea de Jos, o comună a cărei aşezare geografică ridică probleme, treburile în comunitate se fac cu ajutorul acestei categorii sociale. Plus că autorităţile îi ţin şi ocupaţi, distrăgându-le atenţia de la certuri conjugale, scandaluri cu vecinii şi te miri ce alte tensiuni se mai stârnesc în satul aflat într-o continuă expansiune teritorială, pe fondul creşterii populaţiei etnice.
În afară de igienizarea parţială a izlazului comunal, au mai fost bifate în calendarul sfârşitului de an: stabilirea amplasamentului Staţiei de Epurare a apelor uzate, operaţiune derulată împreună cu reprezentanţii firmei care se ocupă de întocmirea proiectului de finanţare cu fonduri europene a investiţiei de canalizare; punerea la punct a ultimelor detalii în vederea întocmirii studiilor de fezabilitate necesare reabilitării cu covor asfaltic a şapte drumuri, investiţie care va fi susţinută tot cu fonduri UE; achiziţionarea a două locuri de joacă destinate copiilor din satele Mlăci şi Hulubeşti, depozitate momentan la Şcoala Specială; procurarea ţevii pentru extinderea reţelei de apă potabilă. „Au fost aduşi o parte din stâlpii care vor fi folosiţi pentru extinderea reţelei de iluminat electric, din cartierul Grui, s-au montat lămpi şi s-au schimbat becuri, pentru buna funcţionare a iluminatului public.”, îi informează pe contribuabilii de la Bughea de Jos viceprimarul Bogdan Oancea. Şi în această localitate, la fel ca la Godeni, cadourile acordate copiilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă au avut la bază exclusiv donaţii făcute de consilieri locali, angajaţi ai Primăriei, persoane juridice şi încasările din organizarea balului caritabil. La Bughea de Jos, suma colectată astfel şi predată conducerii Şcolii Gimnaziale nr.1 s-a ridicat la 10.000 de lei.