1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Fostul primar Gigi Fănel Proca a contestat condamnarea pentru abuz în serviciu

Pe 14 decembrie 2016, fostul primar de la Berevoeşti, Gigi Fănel Proca, tatăl actualului primar, Bogdan Florin Proca, a fost condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta vine după ce în prima jumătate a anului trecut, pe 12 mai 2016, a mai fost condamnat, alături de vărul său, Traian Proca, pentru infracţiuni de corupţie, fiind trimis în judecată pentru fals intelectual; complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor; complicitate la infracţiunea de înşelăciune.

După ce a primit comunicarea sentinţei Judecătoriei Câmpulung, care l-a condamnat pentru abuz în serviciu, Gigi Făneşl Proca a contestat-o la Curtea de Apel Piteşti, primul termen fiind fixat pentru 13 februarie 2017. Decizia de la Câmpulung a anulat mai întâi beneficiul suspendării condiţionate a celei date de Curtea de Apel Piteşti (unde a fost condamnat pentru corupţie la doi ani), iar, la final, magistraţii au contopit pedepsele, urmând ca Gigi Fănel Proca să o execute pe cea mai grea, de un an şi şase luni închisoare, la care s-a adăugat un spor de şase luni, rezultând doi ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pe un termen de încercare de patru ani. În acest timp, Gigi Fănel Proca nu are dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Pe lângă condamnare, Gigi Fănel Proca a fost obligat de judecătorii de la Câmpulung la plata sumei de 2.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!