6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Consilierul demisionar Bână cerea deschiderea unUI proces pentru recuperarea terasei de paradă

Doar cu o lună înainte ca primarul Liviu Ţâroiu să asfalteze la vecinii de la Valea Mare, pe motiv că municipiul este proprietar la Mateiaş

Mausoleul Mateiaş reprezintă un subiect care nu ratează agenda discuţiilor în Consiliul de Administraţie al instituţiei care îl patronează, Muzeul Municipal Câmpulung. Edificiul, spoit în pripă în luna care a precedat vizita preşedintelui Klaus Iohannis, pentru comemorarea Centenarului Primului Război Mondial, manifestare organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu asociaţii de profil şi şcoli militare, a constituit locul de desfăşurare a evenimentului anului 2016 în Muscel. Pe 23 septembrie 2016, la Câmpulung, Lereşti şi Valea Mare Pravăţ a fost primită o delegaţie impresionantă de la centru, condusă de însuşi şeful statului, din care au făcut parte doi membri ai Guvernului, viceprim-ministrul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, şi locţiitorul acestuia, general-maior Cristinel Cernea. De asemenea, secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare publică şi Creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat – Departamentul Securităţii Naţionale şi directorul Oficiului Informaţii Integrate, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, şi alţi colegi ai acestora, consilieri la diferite departamente ale Preşedinţiei României, reprezentanţii Ambasadelor Austriei şi Republicii Federale Germania în România, ultima reprezentată chiar de şeful Misiunii, Werner Hans Lauk. 

Cu o lună şi jumătate înainte de a avea în zona noastră oaspeţi de la nivel înalt, între membrii din conducerea Muzeului Câmpulung, al cărui unic rol a fost de a pune la dispoziţia organizatorilor locul acţiunii pentru momentul aniversar, se purtau discuţii despre „pregătirea terenului”. Manuel Zenovie, al cărui mandat în Consiliul de Administraţie al Muzeului a fost prelungit în actuala legislatură, dată fiind experienţa acumulată între 2012-2016, a ridicat problema asfaltării terasei de paradă. Mai exact, cine se va ocupa de derularea şi susţinerea financiară a lucrării. Chiar a avut o propunere, ca Primăria Câmpulung să preia această sarcină, însă, la acel moment, n-a fost de acord colegul PSD-ist Victor Bână, celălalt reprezentant al Consiliului Local în C.A. al Muzeului, timp de două luni, până la momentul demisiei din forul legislativ al Câmpulungului. Potrivit lui Victor Bână, era treaba Primăriei Valea Mare Pravăţ. Până la urmă, a asfaltat-o şi a plătit-o Câmpulungul, sub supravegherea omologului lui Ţâroiu din localitatea vecină, ambii de aceeaşi culoare politică.  

Cu aceeaşi ocazie, a fost abordată o chestiune despre care noua administraţie publică locală susţine că s-a clarificat: situaţia juridică a parcării Mausoleului Mateiaş. Spre finalul mandatului trecut, aproape că ne împăcasem cu ideea, susţinută cu documente, cum că s-ar afla în posesia vecinilor de la Valea Mare. Nerăbdător să ducă asfalt la baza monumentului, se pare că şi Liviu Ţâroiu şi-a pus subalternii să scotocească în lada cu hrisoave a Câmpulungului, unde ar fi găsit ţidula – despre care fostul primar n-a avut habar, de vreme ce i-a fost teamă să folosească resurse din bugetul local pentru o lucrare inclusă pe lista de investiţii câţiva ani la rând – care i-a dat dreptul să folosească banii municipiului pentru a turna covor asfaltic pe terenul situat în localitatea învecinată. Că nici noii consilieri municipali, colegi de partid cu primarul, de la care puteau obţine informaţiile necesare, n-au avut habar că Ţâroiu şi Boncoi s-au hotărât că parcarea aparţine Câmpulungului, o demonstrează tocmai intervenţia lui Victor Bână la acea şedinţă a Consiliului de Administraţie din 9 august 2016, prin care a cerut să existe mai mult interes în chestiunea terasei de paradă. Adică „să rezolvăm problema pe cale juridică, să începem această procedură – un proces – cât mai rapid. Toţi membrii Consiliului – Alexandru Oprea, Sanda Safta, Emanuela Ştefănescu, Victor Bână, Manuel Zenovie, Iuliana Ungureanu – sunt de acord cu această propunere.”, redăm din procesul-verbal al discuţiilor. Magicianul Ţâroiu a reuşit saltul peste litigiul cerut de componenţii C.A., cu utilaje de asfaltare cu tot, că doar nu era să-l primească pe Iohannis ca pe câmpul de la Mărăşeşti, în hârtoapele adâncite cât a durat harţa între primarii care au susţinut la unison că au în vechile registre terenul cu pricina. 

Noi rămânem la părerea că Boncoi a făcut „ciocul mic” la ordinul partidului, nu că, vezi Doamne, a apărut dintr-odată documentul care atestă proprietatea municipiului asupra suprafeţei pentru care, până nu de mult, s-au ciondănit trei Primării, Câmpulung, Valea Mare Pravăţ şi Stoeneşti.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!