13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Şi-a ucis fosta soţie, i-a aruncat trupul în râu şi le-a spus fetelor că mama lor „e la pescuit”

O altă crimă înfiorătoare a zguduit Muscelul, chiar în apropierea sărbătorii Crăciunului! Vineri,  23 decembrie 2016, un bărbat de 46 de ani, din Berevoeşti, şi-a bătut fosta soţie, în vârstă de 40 de ani, până când aceasta şi-a dat duhul. Victima a fost lovită minute în şir, numai în cap, cu un bolovan, şi nu a avut nicio şansă de supravieţuire. A fost abandonată apoi în albia Râului Bratia, trupul neînsufleţit al femeii fiind descoperit de un consătean, care a şi dat alarma la 112

A pândit-o când se ducea la serviciu şi i-a dat cu un bolovan în cap până când a omorât-o

Tragedia s-a derulat în apropierea DN 73 C, care leagă Câmpulungul de Curtea de Argeş. Potrivit anchetatorilor, vineri, de dimineaţă, în jurul orei 6.00, în zona podului peste Râul Bratia, Viorel Ion Herţea i-a ţinut calea fostei soţii, Carmen Mihaela Şerban, şi a atacat-o, în timp ce aceasta se îndrepta spre serviciu. Era supărat că femeia divorţase, în urmă cu câteva luni, sătulă de bătăi şi ameninţări, iar, de câteva zile, părăsise şi casa în care cei doi locuiseră timp de 25 de ani, refugiindu-se la una dintre cele două fiice ale lor. „Erau divorţaţi, dar ea mai stătea cu el, că nu avea unde să se ducă. Acum câteva zile, a plecat la o fată de-a lor, care e măritată, în zona Bratia. Au două fete, una de 17 ani şi alta de 23 de ani. Nu mai suporta să stea cu el. Era tare gelos şi, când bea, făcea scandal. O bătea rău de tot! Ştia şi Poliţia, că a depus plângere împotriva lui. A bătut-o şi de ziua ei, când a împlinit 40 de ani! Vineri, a pândit-o când se ducea la serviciu, în comună, la unul dintre ateliere, şi i-a dat cu un bolovan în cap până când a omorât-o. Am auzit că, până să-l ia Poliţia, s-a dus în grajd la vacă şi a bătut-o şi pe ea până i-a rupt un picior! Să înfunde puşcăria, să nu mai iasă de acolo!”, ne-a declarat o femeie din Berevoeşti.

Din cercetări a rezultat că bărbatul era o fire violentă şi obişnuia să-şi bată soţia. În 2014, aceasta a depus plângere împotriva soţului şi Poliţia a deschis dosar penal pentru violenţă în familie. În timp ce ancheta era în derulare, femeia şi-a retras plângerea şi cei doi s-au împăcat. Liniştea în casă nu a durat prea mult, întrucât individul a redevenit violent. Nemaiputând suporta, Carmen a mers la Judecătorie şi, în luna mai 2016, a divorţat. O perioadă, au locuit sub acelaşi acoperiş, după care femeia s-a mutat. Întrucât fostul soţ începuse s-o ameninţe cu moartea, ea a sesizat Poliţia. Individul a fost amendat cu 300 lei şi i-a fost întocmit dosar penal pentru ameninţare. În loc să se potolească, insul şi-a pus la punct planul de răzbunare în timp ce era cercetat în acest dosar, mai ales că ştia de unde lua fosta nevastă maşina pentru a merge la serviciu. Vineri, înainte să se lumineze de ziuă, a pândit în apropierea staţiei de autobuz şi, când femeia a apărut, a lovit-o cu o piatră în cap, de mai multe ori, până a omorât-o şi apoi a târât-o sub un pod de pe DN 73C. A abandonat trupul fără viaţă în albia Râului Bratia şi s-a întors acasă, spunându-le celor două fiice că mama lor „e la pescuit”.

Trupul neînsufleţit al Mihaelei Şerban a fost găsit ulterior de un cioban, care venise cu oile la adăpat. Bărbatul a crezut iniţial că e vreun animal, însă apoi şi-a dat seama că e o femeie moartă şi a dat alarma. Principalul suspect, soţul acesteia, şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Pentru omor calificat, Viorel Ion Herţea riscă până la 25 de ani de închisoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!