1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Aleșii au aprobat asocierea cu “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”

În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local din 2016, aleşii municipali au aprobat asocierea dintre Municipiul Câmpulung şi Asociaţia “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, asociere în cadrul căreia va fi procurată staţia de măsurare a calităţii aerului şi va fi desfăşurată activitatea de monitorizare a poluării. Scopul care a unit cei doi parteneri cu acelaşi deziderat pe agenda de lucru este clar: măsurarea şi evaluarea calităţii aerului înconjurător în localitatea noastră. Ca fie realizat acest scop comun, municipalitatea va realiza o achiziţie amânată doi ani la rând, în ciuda prinderii ei la finanţare în două bugete consecutive: echipamentul (staţia) care va analiza şi indica parametrii aerului, pe care îl va preda, spre exploatare, A.S.C.M. 

Aşadar, Primăria şi Consiliul Local contribuie în cadrul asocierii cu aparatura prin intermediul căreia sunt măsuraţi poluanţii atmosferici, care se iau în considerare la evaluarea calităţii aerului, plus terenul pe care va fi instalată şi utilizată staţia respectivă, în timp ce Asociaţia vine în această colaborare cu logistica necesară exploatării instalaţiilor.

„Grosul” activităţii derulate în cadrul parteneriatului ale cărui baze au fost puse în şedinţa Consiliului Local din 28 decembrie 2016 revine Asociaţiei “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, care va derula măsurătorile şi va transmite datele obţinute către autoritatea publică judeţeană pentru protecţia mediului, în vederea verificării şi validării acestora, precum şi a elaborării inventarelor locale de emisii. Totodată, A.S.C.M. se angajează să informeze lunar Consiliul Local în legătură cu rezultatele acţiunilor întreprinse şi să utilizeze informaţiile obţinute din măsurători exclusiv pentru informarea publicului.

Acordul de asociere mai prevede că „în cazuri ce ţin de obţinerea unor măsurători ale calităţii aerului care se încadrează ca situaţii de urgenţă, va informa de îndată primarul şi Consiliul Local al Municipiului Câmpulung şi toate instituţiile abilitate, luând măsurile necesare ce se impun, din punct de vedere legal, în vederea evitării unor situaţii deosebite la nivel local, regional, naţional.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!