9.1 C
Campulung Muscel
08/10/2024

Ţâroiu zice că nu-l va lăsa pe vice să facă naveta la Piteşti cu Duster-ul cel nou

În schimb, îi permite să ţină conferinţe de presă, mai ales că-i va spori sarcinile, odată expirată perioada de acomodare  

Viceprimarul Mărgărin Blidaru are permisiunea şefului Liviu Ţâroiu să ţină conferinţe de presă de câte ori doreşte. A spus-o public primarul, sustras de la această îndatorire impusă prin lege, din cauza agendei din cale-afară de încărcată, care presupune, pe lângă coordonarea activităţii serviciilor subordonate, discuţii cu directorii de instituţii, deplasări la Piteşti, la Bucureşti, întâlniri, şedinţe, recepţii, petreceri ş.a.m.d. Ştia de când stătea în umbra lui Călin Andrei ce program îl aşteaptă şi a tânjit două mandate după acest program, de aia s-a şi judecat cu colegii consilieri un an şi jumătate. Dar, totodată, îl foloseşte ca scuză în anemicul dialog cu presa, cu care nu se poate întâlni decât la zile mari. Iar aceste zile mari au fost, în jumătatea din 2016, de când conduce Câmpulungul, ca primar, sărbătorile de vară şi cele de iarnă. 

După conferinţa de presă prilejuită de Zilele Municipiului, în care a lăudat varietatea acţiunilor şi noutăţile din program, a urmat, la şase luni distanţă, a doua întâlnire, tot cu temă impusă jurnaliştilor, cu rugămintea de a nu se abate de la ea, dacă nu vor să dureze mai mult de 7 minute, cât a ţinut alocuţiunea gazdei. Moşul, Crăciunul şi Anul Nou au adus belşug de ziarişti în sala de Consiliu, unde îi primeşte Liviu Ţâroiu pe gazetari, spre deosebire de Bălan şi Andrei, care, pentru presă, deschideau uşile propriului birou. 

Dacă el nu poate mai mult de o întâlnire semestrială cu angajaţii redacţiilor câmpulungene, asta nu înseamnă că nu poate mai des vicele Mărgărin Blidaru. „Eu nu l-am oprit niciodată să-şi facă propriile conferinţe de presă. Are libertatea totală să-şi facă propriile conferinţe de presă.”, l-a scos la înaintare pe colegul de partid şi etaj, care, într-adevăr, ar putea prelua de pe umerii conducătorului Câmpulungului corvoada comunicării noutăţilor săptămânale. Dar n-are atribuţii, deci n-are ce transmite publicului, s-au plâns jurnaliştii. „Are tot ce vrea el să facă. I-am dat atribuţiuni şi o să-i dau scrise şi mai multe decât are acum. L-am lăsat, deocamdată, să se acomodeze cu această funcţie, ca să vadă despre ce este vorba.”, i-a contrazis primarul. 

Şi dacă tot a devenit Mărgărin Blidaru subiect de conferinţă de presă, adică s-a vorbit despre el, în absenţa lui, nu putea scăpa schimbului de replici maşina cea nouă dată pe mâna secundului primarului: Duster-ul pus pe lista de achiziţii pe când Bogdan David visa că ajunge primar şi că va cadorisi ADP-ul cu un autovehicul de teren. Achiziţia s-a realizat şi a dat apă la moară, deşi era planificată a se face, graţie Programului „Rabla”. SUV-ul a fost cumpărat de la Dacia, prin Iatsa, motiv de legătură şi comentarii privind calitatea de director al firmei distribuitoare a Mariei Cotenescu, membră PSD şi consilier judeţean. Altfel spus, s-a vândut şi s-a cumpărat „în familie”. Nu este chiar aşa, vrea să credem Liviu Ţâroiu, potrivit căruia Dacia „vinde prin dealerii de zonă. Preţul îl stabileşte Dacia, factura o emite Dacia. Ştiu că speculaţi… că este doamna Cotenescu şi mai multe. Este singurul vânzător Automobile Dacia, indiferent prin cine vinde. Preţul este unic pe ţară. Noi, ca administraţie, nu putem achiziţiona niciun fel de automobil decât prin Remat. S-a predat vechea maşina, s-a luat noua maşină prin Remat.” Dacă colegului doamnei Cotenescu i s-a părut răutăcioasă remarca privind procurarea maşinii de la “partid”, a avut parte de una şi mai şi, primită tot în timpul conferinţei de la unul dintre ziarişti: Blidaru şi-a adus singur maşină din Germania. 

Întrebat dacă viceprimarul navetist va folosi Duster-ul pe traseul zilnic dintre Piteşti şi Câmpulung, Liviu Ţâroiu a precizat: „Nu va face naveta cu maşina de serviciu. Consumul de combustibil este acelaşi. El primeşte o cotă de 125 de litri pe lună, ăia sunt şi dacă face naveta, şi dacă nu face naveta. Sunt momente în care trebuie să ajungem la Piteşti. De exemplu, după amiază, eu trebuie să ajung la Piteşti. Nu mă mai duc eu, ci îl trimit pe el. Ar fi bine să se ducă cu maşina sau să nu se ducă cu maşina? Eu, dacă mă duc, mă şi întorc. La fel şi el, se duce şi se întoarce (n.r. a doua zi de dimineaţă). Este absolut acelaşi lucru. Sunt chestiuni pe care ar trebui să le discutăm şi logic, nu numai interpretativ. Speculaţii. Sau dacă, miercuri, sunt chemat la Consiliul Prefectural, ce facem? Mă duc eu dimineaţa sau se duce el după amiaza şi vine dimineaţa înapoi?” 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!