1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Manta nu mai e primar la Albeştii de Muscel

Prefectul Cristian Soare a semnat ordinul de încetare a mandatului 

Cristian Soare, prefectul de Argeş, i-a semnat, recent, ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Albeştii de Muscel lui Cătălin Manta. Urmează să se întrunească Consiliul Local pentru a desemna un consilier care să îndeplinească atribuţiile de primar. Cătălin Manta a ajuns în această situaţie după ce a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, potrivit raportului ANI din 2012, pe vremea când era viceprimar. În acest moment, în Argeş nu sunt primari nici la Domneşti (primarul a decedat de curând), nici la Valea Danului (primarul şi-a dat demisia) şi nici la Bradu (primarul ales se află sub control judiciar şi nu poate intra în Primărie). 

În anul 2012, Cătălin Manta, membru PNL, a fost declarat în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit raportului ANI, din 3 mai 2012, „Cătălin Manta, în calitate de viceprimar al comunei Albeştii de Muscel, nu a respectat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, deoarece, deşi deţinea funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel (în perioada 2007 – 2011), a participat la deliberarea şi adoptarea Proiectului de hotărâre cu privire la prelungirea, pe bază de act adiţional, a concesionării suprafeţei de 874 hectare teren izlaz şi gol alpin către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel şi a Hotărârilor nr.12/23.07.2008 şi 12/19.06.2009 ale Consiliului Local al Comunei Albeştii de Muscel, încălcând, astfel, prevederile art.46, alin.1 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, cu modificările şi completările ulterioare. La data de 17 iunie 2008, i-a fost validat mandatul lui Cătălin Manta de viceprimar al comunei Albeştii de Muscel. În perioada 05.10.2007 – 25.01.2011, Cătălin Manta a deţinut funcţia de vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel. Cătălin Manta, în calitate de viceprimar al comunei Albeştii de Muscel, a participat la şedinţele Consiliului Local şi şi-a exprimat votul, în mod favorabil, cu privire la adoptarea şi deliberarea următoarelor: Proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea, pe bază de act adiţional, a concesionării suprafeţei de 874 hectare teren izlaz şi gol alpin către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel; Hotărârea nr.12/23.07.2008, prin care se aprobă pe bază de act adiţional al contractului de concesionare a suprafeţei de 874 hectare teren izlaz şi gol alpin către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, pe o perioadă de un an (…), cu drept de prelungire pe bază de act adiţional; Hotărârea nr.12/19.06.2009, prin care se aprobă pe bază de act adiţional al contractului de concesionare a suprafeţei de 874 hectare teren izlaz şi gol alpin către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel pe o perioadă de la un an la cinci ani. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese, deoarece, conform dispoziţiilor art.46, alin.1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor Consiliului Local”.

Prefectul Cristian Soare a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar câştigat de Manta

„Săptămâna trecută, prin ordin, am încetat de drept, înainte de termen, mandatul de primar al comunei Albeştii de Muscel. Vă reamintesc că primarul comunei Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, potrivit raportului de evaluare întocmit în anul 2012 de Agenţia Naţională de Integritate. Raportul de evaluare al ANI a rămas definitiv prin Decizia nr.2815/2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a decis anularea recursului declarat de reclamantul Cătălin Manta împotriva Sentinţei Civile nr. 146/2015 a Curţii de Apel Piteşti.”, a explicat prefectul de Argeş, Cristian Soare. Acesta a precizat că se întruneşte Consiliul Local de la Albeştii de Muscel pentru a desemna un consilier care să îndeplinească atribuţiile de primar până se vor organiza alegeri. La Albeştii de Muscel, ca şi la Cetăţeni, după şase luni de la alegerile locale, localităţile nu au viceprimar, din cauză că nu s-a ajuns la niciun consens în alegerea lui. “E.M.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!