-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Şofer, trimis în judecată după ce a băgat doi bărbaţi în spital

După un an şi opt luni, dosarul penal al unui conducător auto a ajuns în instanţă, unde este judecat pentru vătămare corporală din culpă. Este vorba despre Nelu Ianc, care anul trecut, la sfârşitul lunii aprilie, se afla la volanul unui TIR, când a lovit maşina unor bucureşteni, originari din Câmpulung, pe care a proiectat-o într-un şanţ de pe marginea drumului, în dreptul Pensiunii „Belvedere”, din comuna Valea Mare Pravăţ. Procesul penal a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung pe 7 decembrie 2016, cu Nelu Ianc, inculpat, Alin Ionuţ Lipan şi Constantin Romeo Lipan, părţi vătămate. Părţi civile în proces s-au constituit: Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş – Piteşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”, iar Alianz Ţiriac Asigurări SA, parte responsabilă civilmente. Prima înfăţişare nu a fost încă afişată pe site-ul Judecătoriei Câmpulung. Doi bărbaţi, tată şi fiu, şi-au văzut moartea cu ochii în ultimul weekend din luna aprilie 2015. Aceştia puteau să îşi găsească sfârşitul pe DN 73, după ce un autotren a intrat în plin în maşina lor. Din fericire, au scăpat cu câteva fracturi, dar nu atât de puternice încât să le pună viaţa în pericol. Întâmplarea a avut loc duminică, pe 26 aprilie 2015, în jurul orei 20.00, în comuna Valea Mare Pravăţ, în dreptul Pensiunii „Belvedere”. Alin Ionuţ Lipan, în vârstă de 25 de ani, şi Constantin Lipan, în vârstă de 54 de ani, se îndreptau dinspre Câmpulung spre Braşov. După ce au trecut de sediul Primăriei din localitate, au văzut cum un TIR se îndrepta spre ei, dar l-au observat în scurt, pentru că şoferul autoturismului marca Dodge, Alin Ionuţ Lipan, nu a mai avut timp să evite impactul. 

Autotrenul condus de Nelu Ianc, în vârstă de 57 de ani, se îndrepta din sens opus şi, din cauza vitezei şi a unei denivelări din carosabil, a scăpat volanul de sub control şi a lovit frontal maşina celor doi bucureşteni. Turismul a fost aruncat, în urma impactului, în şanţ şi a fost nevoie de intervenţia echipajului de pompieri de la descarcerare, pentru ca cei doi să fie scoşi din autoturism. Mai multe echipaje ale Ambulanţei şi pompierilor SMURD au ajuns la faţa locului şi au acordat primul ajutor celor doi, care acuzau dureri la coloană şi picioare. Au fost transportaţi la Spitalul Municipal, dar cei doi nu au rămas internaţi aici, ci au dorit să fie transferaţi la o unitate medicală din Capitală. Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolmetric, iar rezultatul a fost negativ. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!