1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Un bughean a murit strivit de tractor

Angajatul unei firme de exploatări forestiere şi-a găsit sfârşitul după ce s-a răsturnat cu tractorul. Ion Catincuţ, de 49 de ani, din comuna Bughea de Jos, conducea utilajul pe un drum forestier, când a derapat şi a căzut într-o râpă de vreo 30 de metri adâncime, iar tractorul a rămas suspendat în nişte crengi, într-o poziţie instabilă. Când echipajul de descarcerare a ajuns la el, omul era conştient. Accidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, fiind dificil şi pentru echipele de salvare să ajungă la locul tragediei şi să poată scoate victima.

Apelul la 112 a fost dat în jurul prânzului. Tractorul era răsturnat pe un drum forestier, din localitatea Sătic, comuna Dâmbovicioara. La locul evenimentului au sosit două echipaje ale ISU Argeş şi o ambulanţă, intervenţia pompierilor fiind extrem de dificilă şi periculoasă tocmai din cauza echilibrului precar în care se afla tractorul. Pe toată durata operaţiunii, omul a fost conştient şi a comunicat cu salvatorii, care au reuşit să-l scoată de sub utilaj, însă, la scurt timp, acesta a decedat. „În data de 23 noiembrie 2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a fost solicitat să intervină la un accident, în care un tractor s-a răsturnat într-o râpă, în localitatea Sătic. La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă cu modul de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung şi Punctul de Lucru Rucăr. Echipajele au constatat că şoferul de 49 de ani se afla încarcerat între corpul tractor şi cabină. S-a cerut sprijinul Primăriei, pentru a ne pune la dispoziţie maşini de teren, în vederea transportării accesoriilor de descarcerare, deoarece tractorul se afla răsturnat la o distanţă de 300-400 de metri faţă de drumul principal, într-o zonă greu accesibilă. Pompierii au intervenit pentru extragerea bărbatului, ulterior acţionând, împreună cu un echipaj al Ambulanţei, pentru efectuarea manevrelor de resuscitare, întrucât victima se afla în stop cardio-respirator.”, a transmis Daniel Bădiţeanu, purtător de cuvânt al ISU Argeş. Medicii bănuiesc că ar fi suferit mai multe leziuni interne. Trupul fără viaţă a fost transportat la morgă în vederea efectuării autopsiei. „Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat pentru a interveni la o descarcerare la un tractor prăbuşit în pădure. Ajunşi la locul intervenţiei, am găsit un tractor, care s-a rostogolit de mai multe ori şi a rămas atârnat deasupra unei prăpastii de 20-25 de metri, în crengile unor copaci. Când am ajuns acolo, la o primă evaluare, victima era conştientă, cabina era strivită total, iar volanul rupt. Pentru a scoate victima, care era prinsă în cabină, a trebuit să acţionăm cu un alt tractor, pentru a-l asigura pe cel prăbuşit şi să avem acces la victimă. După sosirea tractorului, în trei minute, am scos victima şi s-au început manevrele de resuscitare, dar, între timp, victima îşi pierduse cunoştinţa. Intervenţia a fost foarte dificilă, deoarece nu s-a putut acţiona din cauza fragilităţii stabilităţii tractorului. Acesta era atârnat în nişte crengi de copac şi, în orice moment, se putea prăbuşi în prăpastia adâncă de peste 20 de metri. Noi l-am stabilizat cu nişte cabluri pentru a nu cădea, dar nu s-a putut acţiona până nu l-am pus pe roate.”, a declarat căpitan George Tănase, comandantul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung.

Întrucât evenimentul este încadrat ca accident de muncă, şi poliţiştii, şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş au deschis dosare de cercetare penală. Cei de la ITM vor afla dacă omul era angajat cu forme legale şi dacă fuseseră respectate normele de protecţie a muncii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!