Marţi, 22 noiembrie, Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a fost pe teren, în Muscel. A stat de vorbă cu primarii Gheorghe Matei, de la Mihăeşti, Gabi Şerbănoiu, de la Stâlpeni, dar a vizitat şi în ce stadiu sunt lucrările la un pod din Poieniţa, comuna Bălileşti, afectat de ploile din această primăvară. Pentru că sunt în administrarea Consiliului Judeţean, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Dan Manu a fost în vizită şi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Nicolae” Câmpulung, de vizavi de Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, şi Centrul de Tip Rezidenţial pentru Copii cu Dizabilităţi, din strada Traian.
La Stâlpeni, o grădiniţă şi o şcoală mai au toaletele în curte
La Stâlpeni, în timpul discuţiei, primarul Gabi Şerbănoiu a mărturisit că doreşte să finalizeze investiţiile în şcoli. Adică, în comună, mai există încă o şcoală şi o grădiniţă care nu au toaletele în interior, toate celelalte unităţi şcolare din Stâlpeni fiind, însă, puse la punct din acest punct de vedere. Tot aici, aşa cum a spus edilul, mai sunt necesare fonduri şi pentru a se realiza recepţia finală la o punte pietonală.
La Mihăeşti, lucrările la trotuarele de pe DN73, de mântuială
Primarul de la Mihăeşti, Gheorghe Matei, a avut de reclamat mai multe probleme legate de lucrările care se fac pe DN 73. Edilul spune că trotuarele abia turnate deja se fisurează, rigolele se înfundă frecvent, iar intrările din drumul naţional pe străzile laterale au fost decopertate şi nu au mai fost asfaltate la loc. Ca şi în alte localităţi din Argeş, pentru cei 27 de asistenţi personali şi cei 35 asistaţi nu sunt bani pentru plata indemnizaţiei în ultima lună a anului. Primarul de la Mihăeşti a cerut sprijin la Consiliul Judeţean pentru a fi ajutat cu fonduri, necesare finalizării investiţiei la terenul de sport din satul Valea Popii, alimentarea cu apă a satului Drăghici şi asfaltarea a două uliţe secundare.
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă are nevoie de mai multe săli de clasă
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Nicolae”, ca şi celelalte şcoli de acest gen din judeţ, se află, din punctul de vedere al personalului, în subordinea Inspectoratului Şcolar, însă clădirea este proprietatea Consiliului Judeţean Argeş. Şi, ca în majoritatea unităţilor de acest gen, unde este dublă administrare, şi aici sunt multe probleme care trebuie rezolvate. În această clădire a funcţionat, până în urmă cu câţiva ani, atât şcoala (la parter), cât şi un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. După reorganizare, centrul DGASPC s-a mutat într-o altă locaţie, iar etajul clădirii a rămas gol. Problema este că la această şcoală învaţă acum 116 copii cu nevoi speciale, toţi înghesuiţi în sălile de la parterul clădirii. Aceşti copii au nevoie de mai multe săli de clasă, însă, la nivelul superior, sunt necesare mai multe investiţii pentru a deveni funcţional. Mai mult, dacă, la parter, pentru ca elevii cu nevoi speciale să poată ajunge la toaletă, trebuie să iasă afară, la etaj există deja toalete în interior.
Avansează lucrările la podul din Poieniţa
În drum spre Piteşti, preşedintele CJ a trecut, din nou, şi prin comuna Bălileşti, unde mai fusese şi în luna iulie. Atunci, administraţia locală a sesizat faptul că ploile căzute în primăvară au avariat un pod, în zona Poieniţa, iar casa unei familii, care este amplasată chiar la intrare în localitate, risca să se prăbuşească din cauza unei alunecări de teren. Preşedintele Dan Manu a promis atunci că situaţia va fi remediată. În prezent, la podul de la Poieniţa, Regia Judeţeană de Drumuri Argeş lucrează la consolidarea malurilor, iar zidul de sprijin prin care se doreşte să se stopeze alunecarea de teren a fost deja turnat, astfel încât gospodăria familiei respective nu mai este în pericol.