Acest an a fost unul al schimbărilor la nivelul instituţiilor militare din municipiu, dar şi al Poliţiei, venite după ce foştii conducători au plecat din activitate prin pensionare sau au fost avansaţi. Noii instalaţi pe funcţii de şefi sau adjuncţi sunt foarte tineri şi toţi sunt originari din Muscel. Prima schimbare a fost făcută la Poliţia Câmpulung, fiind numit un nou adjunct, după ce fostul s-a pensionat. O lună mai târziu, s-au produs schimbări la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, urmate de numiri la Detaşamentul de Jandarmi, Poliţia Locală, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN.
Comisarul Marius George Şendroiu, adjunctul şefului Poliţiei Câmpulung
Prima mişcare a fost făcută la Poliţie, pe 1 aprilie 2016, când comisarul Marius George Şendroiu a fost numit adjunctul Poliţiei Câmpulung. El i-a luat locul comisarului şef Ion Mândroi, care s-a pensionat în luna martie. Acesta a îndeplinit funcţia de adjunct timp de patru ani, după ce, în 2012, a promovat concursul susţinut la IPJ Argeş. Ion Mândroi a mai îndeplinit funcţia de adjunct al comandantului Poliţiei Câmpulung pe vremea când în fruntea instituţiei se afla comisarul şef Viorel Buzescu. Aşa stând lucrurile, începând cu data de 1 aprilie 2016, mâna dreaptă a şefului Poliţiei Câmpulung, comisar şef Gheorghe Ciolan, este comisarul Marius George Şendroiu, de 37 de ani, cel care s-a aflat până la numire la conducerea Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 13 Rucăr. De ziua Poliţiei, tânărul comisar a fost premiat de inspectorul şef IPJ Argeş, chestorul Ionel Ispir, pentru rezultatele bune pe linia stopării furturilor de material lemnos, în principal, pentru dosarul care a ajuns în instanţă şi care are 56 de inculpaţi din Dragoslavele, toţi cercetaţi pentru tăieri ilegale de material lemnos. Un alt dosar de răsunet la care a participat a fost cel de reţinere a celor 25 de bărbaţi din Muscel, pe 5 octombrie, acuzaţi de proxenetism.
Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, condus de căpitanul George Ionuţ Tănase
Căpitanul George Ionuţ Tănase este noul comandant al pompierilor câmpulungeni, începând cu 1 iunie 2016. Tânărul, în vârstă de 34 de ani, a venit la comanda unităţii de pompieri din Câmpulung după ce maiorul Cristian Bărbulescu a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile de şef Centru Operaţional, iar, începând cu 1 octombrie, împuternicit prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Această schimbare, la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, a venit pe fondul mutărilor, tot de la începutul lunii iunie, a conducerii ISU Argeş, când colonelul Liviu Popescu i-a luat locul colonelului Ion Popa, care a trecut în rezervă prin pensionare. În prezent, ISU Argeş are al treilea şef pe anul acesta, pe maiorul Bogdan Olar, împuternicit inspector şef, la 1 octombrie 2016, după ce colonelul Liviu Tănase s-a pensionat.
Căpitanul George Cristian Trandafir coordonează Detaşamentul 7 Jandarmi Câmpulung
De la 1 iulie 2016, şeful Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung este căpitanul George Cristian Trandafir, asta după ce lt. col. Viorel Duculescu a fost avansat în funcţia de adjunct al comandantului Grupării Mobile Jandarmi Braşov. George Trandafir, în vârstă de 34 de ani, a mai ocupat funcţia de şef al Secţiei de Jandarmi Câmpulung după ce a promovat un concurs, susţinut pe 17 decembrie 2009. Este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din anul 2005, când a fost şi repartizat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, Detaşamentul Curtea de Argeş, pe postul de Comandant de Detaşament, la plutonul de pază a sistemului hidroenergetic de la Barajul Vidraru. Din anul 2007, a fost numit în cadrul Detaşamentului 1 Mobil, din acelaşi Inspectorat, pe funcţia de comandant de grupă, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza judeţului Argeş. Această funcţie a îndeplinit-o până la 1 mai 2011, după ce, pe 1 aprilie 2011, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Negru Vodă” Câmpulung Muscel a fost desfiinţat printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar în locul acestuia a fost înfiinţată o structură operativă, care a transformat fosta Secţie de Jandarmi Câmpulung în Detaşamentul 7. De la 1 mai 2011 şi până la 1 iulie 2016, lt.col. Viorel Duculescu a condus Detaşamentul 7, avându-l ca adjunct chiar pe George Trandafir. La jumătatea acestui an, practic, s-a făcut rocada între cei doi. În ultimii ani, cele mai grele misiuni au fost îndeplinite cu ajutorul forţelor de jandarmi, al celor care în permanenţă sunt chemaţi să acţioneze în cele mai riscante misiuni.
Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, îndrumat de câmpulungeanul lt.col. Ionuţ Ilinca
Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, condus tot de un câmpulungean. În data de 6 octombrie 2016, pe platoul din incinta Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a avut loc ceremonialul de Predare-Primire a Comenzii şi Drapelului de luptă al unităţii între colonelul Mihai Căpraru şi locotenent-colonelul Ionuţ Ilinca. În baza ordinului şefului Statului Major General, începând cu 15 septembrie 2016, la comanda Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a fost împuternicit locotenent-colonelul Ionuţ Ilinca. La ceremonia de predare-primire a comenzii batalionului a participat comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, general de brigadă Tudorică Petrache, şi ofiţeri din Statul Major al Brigăzii.
Înainte de a sosi pe meleagurile muscelene, locotenent-colonelul Ionuţ Ilinca a parcurs toate etapele carierei militare necesare îndeplinirii funcţiei de comandant de batalion, ultima funcţie încadrată fiind cea de şef birou în comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. S-a născut în anul 1975, în Câmpulung, iar după parcurgerea întregului proces de învăţământ, în anul 1997, şi-a început cariera militară în urma absolvirii Institutului Militar de Infanterie „Nicolae Bălcescu” cu rezultate foarte bune. Prima funcţie îndeplinită ca tânăr absolvent cu gradul de sublocotenent a fost cea de comandant pluton la Batalionul 32 Infanterie. Din acel moment, cariera militară a tânărului sublocotenent a cunoscut o pantă ascendentă, pe care a parcurs-o îndeplinind cu brio toate funcţiile în care a fost numit. După ce a acceptat provocarea de a implementa procedurile standard de operare NATO în Divizia 2 Infanterie „Getica”, a sosit momentul unei noi provocări, aceea de a conduce pe culmile ascensiunii destinele vânătorilor de munte musceleni.
Ultima numire a venit pe 15 noiembrie 2016, când la comanda Unităţii CBRN din Câmpulung a trecut locotenent colonelul Ovidiu Nicolae Stănescu, în vârstă de 41 de ani, după ce colonelul Ilie Bălan a trecut în rezervă, prin pensionare. Predarea-Primirea Comenzii şi a Drapelului de luptă a fost făcută marţi, 15 noiembrie, într-un cadru festiv, la care au participat mai multe oficialităţi militare, dar şi din administraţia publică locală.
În această vară, s-a găsit un şef şi la Poliţia Locală Câmpulung, unde prerogativele funcţiei erau îndeplinite, prin dispoziţie a primarului, din decembrie 2009, de Auraş Ghiţă. Ca urmare a promovării examenului, secretarul Consiliului Local, juristul Dragoş Nicolae, a îmbrăcat uniforma de şef al serviciului public.