13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Holcim va plăti şi amenajarea izvorului din “Olga Bancic”

Pe agenda de lucru a primarului Liviu Ţâroiu se află amenajarea izvorului din Parcul „Kretzulescu”, dar nu cu fonduri din bugetul local, ci tot prin bunăvoinţa sponsorilor, aşa cum s-a întâmplat cu locul de joacă din Grădina Publică, plătit de Holcim. Izvorul, a cărui apă este potabilă, după cum asigură şeful Executivului, care a comandat analize periodic, va fi reabilitat aşa cum prevede proiectul Ancăi Coşa. “Izvorul îl vom face tot fără bani, suntem într-un proiect cu Holcim. Aceştia au cerut voie să sponsorizeze amenajarea lui şi am discutat să respectăm în linii mari proiectul.”, a anunţat recent Ţâroiu.

Cât despre restul „regenării urbane”, care, în opinia şefului politic al lui Liviu Ţâroiu, nu mai putea fi salvată, rămâne de văzut sub ce formă va fi reluată. Mai mult ca sigur, ca proiecte separate, cu finanţări separate, dacă avem noroc din nou, şi din fonduri europene pentru obiectivele pe care nu a pus mâna Grup Corint. „Domnul primar, din discuţiile şi demersurile pe care le-a făcut, tocmai asta încearcă să vadă: ce se mai poate salva din acest proiect, în sensul să despărţim ce poate fi continuat şi să terminăm ce este început. Şi asta va trebui să facă cu fondurile proprii. Dar nu se mai poate în forma de proiect închegat.”, a confirmat deputatul Gheorghe Marin teoria ivită cum s-a pus punct colaborării de pomină cu ardelenii. „În discuţiile noastre cu ADR Muntenia şi Ministerul Dezvoltării, străzile Negru Vodă şi Republicii, care n-au fost începute, vor putea fi reluate. Avem girul dânşilor că pot fi reluate în exerciţiul financiar 2014-2020 (n.r. de finanţare europeană). Cele „atacate” nu pot fi reluate în niciun fel de proiect pe fonduri europene.”, a precizat Liviu Ţâroiu, potrivit căruia, în mod cert, nu va colabora la viitorul proiect de reabilitare urbană cu Anca Coşa, autoarea documentaţiei primei încercări de reabilitare urbană.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!