5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Sârbu intră în Consiliu în noiembrie

Primul consilier local câmpulungean, care a „capitulat” după trei luni de mandat, fără a fi afectat de vreo incompatibilitate între profesie şi calitatea de ales, aşa cum s-a întâmplat în mandatul trecut, când PSD a pierdut din acest motiv un loc în Legislativ, a fost Victor Bână. Reamintim că, între 2012-2016, prima „secerată” de incompatibilitate între funcţia de director comercial la Edilul şi scaunul de consilier local a fost Iuliana Hirică, succedată de Adrian Verde, scos din el din Consiliu de acelaşi motiv. Nu se „pupa” funcţia de consilier în Ministerul Agriculturii, pe care o deţinea la acel moment, cu calitatea de ales local. Aşa a rămas PSD în trei oameni, deoarece următorul pe lista păguboasei USL revenea unui liberal. Bână nu s-a regăsit, probabil, în administraţia publică locală, aşa că a luat decizia de a ceda locul unui coleg cu carieră în domeniu. 

Potrivit listei de la alegeri, următorul este Gheorghe Sârbu, rămas fără serviciul la Consiliul Judeţean, cedat colegei Monica Cotenescu, din considerente de schimbare a decorului sălii de şedinţe. Sârbu n-a stat prea mult pe tuşă, căci, deşi nu este obligatoriu să se respecte ordinea, el este cel care va ocupa locul încălzit de Bână. De fapt, dacă ne gândim bine, scaunul încălzit de Victor Bână a ajuns deja la alt destinatar, căci sala de Consiliu s-a primenit, parţial, cu mobilă nouă. Iar PSD-istul şi-a depus demisia înainte să se acomodeze cu scaunul cel nou, cu spătar arcuit, pentru confortul coloanei şi, în general, al ocupantului creator de legi locale. 

Şedinţa ordinară a lunii septembrie a fost ultima pentru omul de afaceri, care a părăsit frontul de lucru în slujba comunităţii, în favoarea business-ului propriu. Pe 30 septembrie, a doua zi după întâlnirea în forul legislativ, acesta şi-a depus demisia. 

Situaţia locului vacant se doreşte a fi reglată la următoarea întrunire ordinară, cea aferentă lunii octombrie, care a fost amânată de joi – conform cutumei, şedinţa lunară se ţine în ultima zi de joi a lunii – pentru luni, 31 octombrie. Deşi nu e nimic „incendiar” pe ordinea de zi (deocamdată), care să fi impus desfăşurarea ei cu trei zile mai târziu.

Abia la sfârşitul lunii noiembrie, Gheorghe Sârbu va intra în drepturile (şi obligaţiile) de ales local, întrucât procedura prevede că, în cadrul primei şedinţe de Consiliu de după demisie, se ia act de încetarea de drept a mandatului respectivului, ca urmare a voinţei sale, şi se declară vacant locul acestuia – ceea ce se va întâmpla luni după amiază – iar, la următoarea, înlocuitorul lui depune jurământul. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!