25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

ALRO Slatina şi Grupul TMK îşi pot trimite oamenii la Câmpulung pe 27 octombrie

În afară de corespondenţa cu instituţiile statului şi reprezentanţii societăţii civile câmpulungene, managerul companiei Landmark Management continuă dialogul, în scris, cu firmele care au reacţionat pozitiv la cerinţa sa de conformare obligaţiei legale de a ridica ceea ce le aparţine. Adică stocurile de care ar fi trebuit să le scape Global Eco Center, care, în schimb, i-a pus în încurcătură pe foştii parteneri de contract. Şi pe proprietarul halei pe care i-a distrus-o, şi pe furnizorii deşeurilor, puşi în situaţia de a plăti de două ori. O dată, i-au plătit moldoveanului servicii care nu le-au fost prestate decât parţial, în sensul că doar le-a ridicat deşeurile şi le-a adus la Câmpulung. A doua oară, vor plăti altui operator autorizat ridicarea lor de la Câmpulung, operaţiune urmată de distrugerea cantităţilor plimbate prin ţară. 

Landmark Management a răspuns celor trei firme, ALRO SA Slatina, TMK-REŞIŢA SA, cu sediul în Reşiţa, şi TMK-ARTROM SA, cu sediul în Slatina, care au cerut lămuriri după primirea notificării. În special, au solicitat să fie informate în privinţa datei la care li se va permite accesul în incintă pentru a identifica stocurile reclamate de proprietara halei că ar exista încă, deşi ar fi trebuit de mult neutralizate sau, după anularea autorizaţiei de mediu a Global Eco Center, ridicate de operator, aşa cum s-a angajat în faţa autorităţilor de mediu.

În răspunsul său, proprietara anunţă firmele interesate să rezolve cât mai repede diferendul că-şi pot trimite oamenii la Câmpulung în această săptămână. Mai precis joi, 27 septembrie, la ora 12.00, când vor fi de faţă şi reprezentanţii autorităţilor locale. „Datorită faptului că, în prezent, mai mulţi generatori/producători sunt în etapa de identificare/ridicare a deşeurilor proprii de pe amplasamentul Landmark Management SRL, atât societatea noastră, cât şi autorităţile locale (administraţia şi Poliţia) pot să vă sprijine în acţiunea dumneavoastră de identificare a deşeurilor în data de 27 octombrie 2016, la ora 12.00.”, le transmite compania rămasă cu beleaua pe cap celor trei firme, de la care aştepta confirmarea în privinţa datei propuse, pentru a putea programa împreună cu autorităţile administrative şi de mediu prezente la operaţiune.           

Preluarea deşeurilor, pe care reprezentanţii firmelor le vor identifica la faţa locului, se va realiza cu respectarea prevederilor legale în vigoare, pe baza documentelor prevăzute de H.G. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României. Din nou au fost informate despre acţiunea care se pregăteşte Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş Severin, Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Caraş Severin, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, primarul Câmpulungului, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Ministrul Mediului, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Argeş, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Argeş 

Rămâne de văzut dacă, joi, 27 octombrie 2016, trimişilor ALRO şi Grupului TMK li se va permite de către angajatul Global Eco Center să intre în hală sau aceştia vor face drumul la Câmpulung de pomană, aşa cum s-a întâmplat cu cei de la STIROM, săptămâna trecută.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!