5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Sigur avea un motiv să „fure” locul unei persoane cu handicap Ori şoferul, ori maşina, ori clientul este handicapat

După moda din parcările supermarketurilor, unde ocuparea locurilor destinate persoanelor cu handicap este un fenomen frecvent, Piaţa Centrală, unde există astfel de spaţii speciale, nu putea rămâne o excepţie. Chiar zărind maşinile lăsate de posesori în asemenea zone cu regim preferenţial, destinate semenilor în nevoie, tot timpul altele, ne gândeam: ce de handicapaţi avem în Câmpulung şi ce automobile luxoase conduc! Unii, chiar şi firme, întrucât am recunoscut, pe astfel de locuri, bijuteriile auto ale unor patroni, la care n-am remarcat vreun beteşug, care să-i îndreptăţească să parcheze acolo. Dar până la a fi încadrat la handicap “şoriciul” de pe obrazul unor specimene posesoare de carnet, nu ne rămâne decât să contemplăm, aşa cum face şi Poliţia Locală, de la distanţă, demonstraţia de nesimţire a unei grămezi parcă prea mari de şoferi, care se înfig în parcările rezervate unor nefericiţi. 

De curând, am surprins un exemplu la Piaţa Centrală, cum spuneam la început: un taxi trântit pe locul care se cuvenea de drept unei persoane cu handicap. Să nu ne gândim din prima că este vorba despre un taximetrist neobrăzat, care „fură” locul unui nevoiaş. Este posibil ca însuşi şoferul să fie o persoană suferindă de o afecţiune care îi dă dreptul să folosească spaţiul cu pricina. Dacă şoferul nu este handicapat, atunci, poate, maşina să aibă o problemă şi acolo a putut trage ca să nu împiedice traficul. Sau, poate, taximetristul a dus la cumpărături o persoană cu handicap. Sau a venit să ia de la piaţă o persoană cu handicap. Deci, ipoteze ar fi destule încât să se justifice prezenţa maşinii într-o zonă rezervată, pentru care conducătorul ei n-ar avea cum să scape nesancţionat de echipajele de Poliţie care supraveghează Piaţa Centrală. Dar, probabil, Poliţia s-a convins că şoferul are cel mai plauzibil motiv să staţioneze la „handicapaţi” şi, de aceea, nu i-a tulburat aşteptarea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!