22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Asistaţii social refuză până şi să fie luaţi în evidenţa căutătorilor unui loc de muncă. Dacă nu-l caută!

Numărul ridicat de şomeri din Muscel a făcut posibilă menţinerea punctului de lucru de la Câmpulung al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş. Ce-i drept, cu personal redus considerabil, faţă de alte vremuri, dar important este că, spre deosebire de alte instituţii judeţene, care fie şi-au închis subsidiarele din municipiu, fie n-au avut niciodată, activitatea Forţelor de Muncă a avut continuitate în zona de Nord a judeţului. Importanţa funcţionării fără întrerupere a serviciului aflat la dispoziţia locuitorilor fără slujbe, dar şi a patronilor care caută să-şi completeze personalul, a fost punctată în mesajul său, la Colegiul Prefectural de la Câmpulung, de directorul A.J.O.F.M. Argeş, Nae Bădescu. Din păcate, Agenţia Locală nu serveşte atât de mult celor ieşiţi temporar din câmpul muncii, cât mai ales asistaţilor social, „grosul” şomerilor care umplu holurile instituţiei. Iar aceştia reprezintă categoria cel mai puţin interesată să se facă utilă societăţii, angajându-se pe un post pe măsura calificării, dacă o au, sau acceptând să înveţe o meserie, ca să nu mai stea la mila statului. Şi Nae Bădescu, asemenea colegului de la Câmpulung, Paul Petrescu, resemnat în privinţa insuccesului repetat înregistrat în acţiunea de direcţionare a beneficiarilor de venit minim garantat către patronii dispuşi să-i angajeze, a vorbit despre respingerea cu vehemenţă de către această categorie născută alergică la muncă a oricărei propuneri menite să-i aducă în rândul lumii. Nu acceptă nici măcar să fie luaţi în evidenţa căutătorilor de loc de muncă, dacă, evident, nu-l caută. Şi nu-l vor căuta atâta timp cât statul le asigură o minimă existenţă, prin plata pe viaţă a ajutorului social. Singura cale de a-i lecui de lene este de a modifica legea şi, în acest sens, Nae Bădescu a lansat public apelul către parlamentari să „umble” la Legea 416, care, în mod nedrept, îi ţine în cârcă pe toţi membrii unei familii, care, astfel, ajung să trăiască mai bine decât un cuplu de salariaţi. Altfel spus, intră mai mulţi bani într-o casă în care şi părinţii, şi copiii majori primesc ajutoare decât într-una în care mama şi tatăl au statut de angajaţi. 

4.000 de şomeri în Muscel, dintre care 510 sunt şomeri în plată. Restul, în majoritate covârşitoare, sunt asistaţii social                            

Intervenţia lui Nae Bădescu, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, a fost structurată pe două planuri. Un plan strict, care ţine de zona Câmpulung, şi al doilea legat de câteva modificări legislative deosebit de importante şi foarte proaspete. „Pentru zona Câmpulung, din fericire, noi avem un punct de lucru deschis de foarte mulţi ani. Dacă nu-l aveam, era foarte greu, din cauza faptului că avem 4.000 de şomeri în această zonă, dintre care 510 sunt şomeri indemnizaţi, iar diferenţa de 3.500 o reprezintă şomeri neindemnizaţi, cu o majoritate covârşitoare de 92% dintre aceştia, care vin la noi pentru a beneficia de venitul minim garantat. După cum foarte bine ştiu domnii primari, noi le acordăm o adeverinţă, în baza căreia dânşii alocă acest venit.”, a afirmat Nae Bădescu, moment în care a lansat apelul de modificare a legii, care, menţinută în această formă, nu va-l împinge pe rom la muncă.

„Vreau să profit de prezenţa domnului deputat (n.r. Gheorghe Marin) şi să-mi exprim un punct de vedere, poate, personal, dar cred că nu, pentru că am mai discutat şi cu domnii primari, şi cu domnul prefect această problemă. V-aş ruga, domnule deputat, dacă ar fi posibil, să iniţiaţi o modificare a Legii 416. Toţi membrii unei familii se află printre beneficiarii acestei legi şi ai subvenţiei. Din cauza acestui fapt, tinerii, care ar trebui să-şi găsească un loc de muncă – şi aici vă pot da cazuri concrete – refuză să se înscrie ca şi căutători de loc de muncă sau şomeri indemnizaţi, pentru că asta ar dăuna întregii familii şi n-ar mai obţine acea sumă cu titlu de venit minim garantat, care, fiind familii numeroase, se ridică la sume destul de importante. Mă gândesc că poate ar fi bine să diferenţiem un pic pe categorii de vârstă acest venit minim garantat.”, a fost propunerea directorului A.J.O.F.M. Argeş.   

Vineri, o bursă a locurilor de muncă numai pentru zona Câmpulung

În această lună, pe 14 octombrie 2016, va fi organizată o bursă a locurilor de muncă numai în municipiul Câmpulung, vizând zona Muscel. Nae Bădescu le-a transmis primarilor prezenţi la Colegiul Prefectural să-i îndrume pe cei fără serviciu către această acţiune. „Bursa locurilor de muncă este o măsură activă, pe care noi o oferim, prin care angajatorul este pus faţă în faţă cu cel care îşi caută loc de muncă. Chiar dacă nu se finalizează cu angajarea, este un prim test, un prim contact al celui care îşi caută un loc de muncă cu un angajator. Este ca un mini-interviu.”, a anunţat şeful Agenţiei Judeţene evenimentul destinat patronilor şi potenţialilor aspiranţi la un post, care se va ţine la sfârşitul acestei săptămâni, vineri, de la ora 10.00.

Prin noua lege, subvenţii mărite la angajare pentru patron şi salariat 

Cu o zi înaintea şedinţei Colegiului Prefectural, a fost aprobată, în cadrul şedinţei de Guvern din 28 septembrie 2016, o Ordonanţă de Urgenţă legată de sectorul ocupării forţei de muncă, al cărei scop îl constituie creşterea mobilităţii forţei de muncă şi subvenţii pentru angajatori. Până acum, angajatorii care încadrau personal la “extreme” primeau o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, adică 500 de lei, pentru persoanele peste 45 de ani, iar pentru tineri absolvenţi primeau 500, 600 sau 750 de lei, în funcţie de nivelul studiilor absolventului respectiv. Ordonanţa modifică această măsură şi prevede că, indiferent din categoria din care face parte angajatul, angajatorul va primi o sumă de 900 de lei lunar, timp de un an, pentru orice nou loc de muncă creat. 

Totodată, pentru a stimula mobilitatea forţei de muncă şi pentru a determina persoanele care locuiesc în zone defavorizate să-şi găsească un loc de muncă în zone mai puternice economic, unde chiar este nevoie de forţă de muncă, legiuitorul prevede ca, la o încadrare de peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, cu mutaţie, adică schimbare de domiciliu, să se acorde o sumă destul de importantă, în valoare de 12.500 de lei. Subvenţia va fi suportată din fonduri de la bugetul naţional, dar o mare parte va fi din fonduri europene. „Aceasta este noutatea, pentru că avem posibilitatea să accesăm fonduri europene în acest segment de subvenţii, lucru care, până în prezent, nu era posibil.”, a precizat Nae Bădescu. Suma va fi acordată în două tranşe, jumătate la semnarea contractului de muncă, jumătate la încheierea perioadei de 12 luni. Adică, la un an după ce se angajează, primeşte şi cealaltă jumătate. Dacă soţia/soţul respectivului/respectivei îşi urmează partenerul de viaţă, se alocă încă 3.500 de lei. „Sumele sunt deosebit de consistente şi de atractive.”, a adăugat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.  

Altă modificare: pentru persoanele pe care le angajează cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei de pensionare, angajatorul primeşte o sumă de 500 de lei, timp de un an. 900 de lei, pentru o perioadă de 12 luni, se vor acorda în situaţiile de angajare a unor persoane cu handicap. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!