5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Termen în „Dosarul consultanţa” chiar înainte de parlamentare

Chiar înainte să debuteze campania electorală pentru alegerile parlamentare va fi termen de judecată în „Dosarul Consultanţa”. La sfârşitul lunii octombrie, pe data de 21, va fi următoarea înfăţişare, pe fond, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi deputatul Mircea Drăghici, 38 de primari, pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte firmei controlate de parlamentarul argeşean. Vestea nu e bună pentru edilii implicaţi şi cu atât mai puţin pentru deputatul Mircea Drăghici, care mai vrea un mandat.

Până s-a definitivat acuzarea, primarii, în marea majoritate de la PSD, au făcut potecă la DNA Piteşti pentru declaraţii. Infracţiunile săvârşite de inculpaţi au determinat producerea unui prejudiciu de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă celor 35 de primării de comune, Consiliului Judeţean Argeş şi Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a Judeţului Argeş (care a fost în subordonarea CJ Argeş), sumă ce reprezintă un folos material obţinut în mod necuvenit de European Project Consulting SRL Bucureşti. Pe baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, beneficiind de sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, dosarul a ajuns spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ Argeş, care este deja condamnat în “Dosarul Şcolilor”, este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. Deputatului Mircea Drăgici i se aduc învinuiri de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) de abuz în serviciu. Reprezentantele firmei European Project Consulting SRL Bucureşti, Onela Carmen Oană este cercetată pentru 13 infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, iar Aida Petronela Catană, pentru 26 de infracţiuni de complicitate la aceeaşi infracţiune. Directorul Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş, Iulian Cioflan, este suspectat cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Pe lângă aceştia, au mai fost trimişi în judecată 38 de actuali şi foşti primari sau viceprimari. 22 de aleşi locali sunt inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) în formă continuată (două acte materiale): Lucian Cioran (fost primar la Mozăceni), Dumitru Voicu (primar la Miceşti), Florea Ene (primar la Moşoaia), Marian Ibric (primar la Leordeni), Ion Ştefan (fost primar la Budeasa), Gheorghe Pătraşcu (fost primar la Lunca Corbului), Ion Bădulescu (fost primar la Morăreşti), Constantin Iaragan (primar la Şuici), Alexandru Adrian Cristescu (primar la Mălureni), Nicolae Andrei (viceprimar la Mălureni), Sevastian Pupăză Roşu (primar la Stolnici), Daniel Dincuţă (fost primar la Corbeni), Gheorghe Cernătescu (fost primar la Cuca), alături de aceştia, nouă sunt din Muscel: Sever Tarbă, fostul viceprimar al comunei Dragoslavele; Mihai Gheorghe Tarbă, fostul primar al comunei Dragoslavele; Dumitru Secăreanu, primarul comunei Dâmbovicioara; Ion Marin, primarul comunei Stoeneşti; Ion Luca, viceprimarul comunei Stoeneşti; Elisaveta Tudose, fostul primar al comunei Coşeşti; Ion Popa, fostul edil al comunei Stâlpeni; Gheorghe Matei, primarul comunei Mihăeşti; Florian Rizea, fostul primar al comunei Ţiţeşti.

Pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, sunt controlaţi ceilalţi 16 edili: Mihai Ungurenuş (fost primar la Corbi), Nicolae Langer (primar la Sălătrucu), Niculae Şerban (fost primar la Mărăcineni), Ionel Dragoş Vişan (primar la Cotmeana), Niculaie Dochioiu (primar la Vedea), Gheorghe Ţucă (primar la Cocu), Marcel Ciobanu (fost primar la Uda), Vasile Bebe Ivan (primar la Băbana), Corneliu Berevoianu (fost primar la Nucşoara), Emil Simion (fost primar la Brăduleţ), Aurel Bălăşoiu (primar la Rociu), Radu Nicolae (primar la Negraşi), Nicolae Smădu (primar la Domneşti), Vasile Nică (fost primar la Valea Danului), doi fiind din Muscel: Nicolae Cornel Pepenel, fostul primar al comunei Bughea de Sus; Damian Ion Poştoacă, primarul comunei Mioarele. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!