Primarul de la Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, i-a sugerat şefului CJ Argeş o întâlnire cu oamenii de afaceri de pe cuprinsul unei localităţi rurale, pentru ca aceştia să aibă posibilitatea să expună ce greutăţi întâmpină. Cum de ei depinde în bună măsură dezvoltarea comunităţilor rurale prin personalul recrutat din rândul locuitorilor şi prin taxele şi impozitele achitate la Primărie, întreprinzătorii merită băgaţi în seamă de autorităţile statului, în vederea adoptării unei soluţii de sprijin comune, convenabile pentru ambele părţi.
Cât despre administraţia publică locală de la Bughea de Sus, primarul continuă “artileria” adreselor către autorităţile judeţene, încurajat de succesul obţinerii cofinanţării investiţiei de la Şcoala Bughiţa. „Dar avem mai multe probleme. Una dintre acestea, care, din punctul meu de vedere, este foarte arzătoare: trebuie neapărat să reomologăm Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă. În conformitate cu noul Ordin 96/2016, pentru dotarea acestui serviciu, nouă ne trebuie circa 50.000 de lei, bani pe care noi, comunitatea de la Bughea de Sus, nu-i avem şi nu găsim resurse nici pentru anul viitor. Dar până în martie trebuie să avem avizul de la ISU.”, i-a sesizat Nicolae Tarbă lui Dan Manu, la şedinţa de la Câmpulung.
Altă chestiune stringentă, în opinia şefului Executivului din comuna vecină, pe care a ridicat-o de mai multe ori, formulând adresă peste adresă, este cea a podului peste pârâul Bughea, care să înlocuiască podeţul din lemn. Lucrarea necesită o finanţare de circa 620.000 lei. „Un ultim lucru care, după câte văd, cred că se va realiza, este constituirea bugetului local, buget constituit din două entităţi, 80% prin Direcţia Fiscală, 20% prin Consiliul Judeţean. Sper ca şi noi, cei mai săraci, care stăm întotdeauna cu mâna întinsă, să primim partea de 20% de la Consiliul Judeţean, pentru viitorul buget.”, a încheiat acesta.