22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Haită ca-n sălbăticie, în buricul târgului!

N-a durat mult minunea dispariţiei câinilor comunitari din zona blocurilor situate în spatele Clubului ARO. După o vreme în care am crezut că am scăpat de imaginea haitei, care mai avea puţin şi murea de bătrâneţe, la halul în care s-au mişcat părţile care au pierdut procesul intentat de Evenimentul Muscelean, pentru a determina autorităţile să facă o treabă normală în orice societate civilizată, peisajul s-a umplut la loc de potăi. Şi nu de una, două, ci de o dimatai naţiunea câinească, agitată şi bucuroasă de găsirea unui spaţiu generos, disponibil marcării teritoriului. Fără discuţie, o vină mai mare decât autorităţile o au cetăţenii care încurajează creşterea animalelor pe lângă bloc şi care se manifestă cu o „turbare” incredibilă la apariţia echipelor însărcinate cu degajarea domeniului public de patrupede. Dar comportamentul deviant al pseudo-iubitorilor de necuvântătoare nu trebuie să constituie o piedică în elanul autorităţilor care, o recunoaştem, au rărit substanţial populaţia canină din cartiere. 

Că vor apărea maidanezi în continuare, vor apărea, nimeni nu contestă, dar trebuie ridicaţi cum apar. Iar asta facem noi în acest moment: semnalăm şi prezentăm dovezi proaspete, prin fotografiile realizate pe strada Fraţii Goleşti, ale apariţiei unei haite de nouă câini (număraţi), dimineaţa devreme, care îi bagă în sperieţi pe cetăţenii aflaţi în drum spre serviciu. Aproape în fiecare dimineaţă, am sesizat alaiul suficient de numeros şi nervos încât să te determine să faci cale-ntoarsă. Că o fi o nuntă câinească sau altceva, trebuie eliberată strada de ei, deoarece, chiar dacă nu s-au statornicit locului, sigur sunt împrăştiaţi în alte părţi ale centrului şi se adună grămadă, pentru acest ritual matinal, într-o zonă în care există o staţie de maxi-taxi, care nu duce lipsă de „clienţi”. Plus că începe şcoala, iar copiii constituie grosul trecătorilor pe scurtătura dintre Fraţii Goleşti şi centru.  

Şi o ultimă solicitare. Daţi bice cu adăpostul cel nou, că-i musai să avem şi noi o tăiere de panglică pe 2016!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!