15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Nicolae Tarbă, primarul de la Bughea de Sus:„S-ar putea să am un dosar penal”

Primul primar din Muscel care recunoaşte public că „s-ar putea” să aibă dosar penal este Nicolae Tarbă, de la Bughea de Sus. Iar „pocinogul” ar fi fost cauzat de o lege prost întocmită, ce îi face scăpaţi pe hoţii care căsăpesc pădurea în culcare şi-n sculare, dar, în schimb, îi „leagă” pe edilii gospodari, care vor curăţenie în localitate. Din dorinţa ca oamenii să fie mulţumiţi de felul în care arată „ograda” publică păstorită de el, primarul liberal a dispus tăierea vegetaţiei sălbatice, crescute puţin spus dezordonat în preajma cursului de apă ce străbate comuna. După igienizare, au şi sărit pe el instituţiile statului cu rol de control şi sancţionare, iar primarului nu i-a rămas decât să recunoască în faţa prefectului: „S-ar putea să am un dosar penal”.                

„Primarul din faţa dumneavoastră sau, cel puţin, administraţia – şi-a început alocuţiunea edilul şef de la Bughea de Sus, admiţând că n-a fost la curent cu toate hăţişurile legislative, în care a rămas “împotmolit” – s-a apucat să toaleteze şi… s-a făcut dosar penal. Nu ştiu dacă mie mi-o fi făcut. Eu nu ştiu cum este posibil ca unii care fură, atâta timp… iar pentru un edil de comună au venit de la I.T.R.S.V. să-i facă dosar penal pentru că a tăiat arinii care erau peste apă sau care ajungeau la firele de curent electric, iar din tulpină mai creşteau 10-15. Poate, şi câte o salcie care era putredă. Eu nu cred că legea este corectă. Unul care fură în fiecare săptămână, lună, de o sută de milioane şi nu i se face nimic… în schimb, primarului Tarbă, care se duce să toaleteze… N-a făcut primarul. Eu am dat o dispoziţie verbală, dar se înţelege că datorită mie… eu trebuie să fiu cercetat, căci eu am dat dispoziţia. Deci, s-ar putea să am un dosar.”, a fost situaţia aberantă reclamată de conducătorul comunei vecine Câmpulungului, căruia asistenţa i-a dat dreptate. 

„V-a reclamat cineva.”, şi-au dat cu părerea ascultătorii, lucru admis şi de primar, care se consideră un „om bogat” la capitolul duşmani. Din acest motiv, a afirmat prefectul Cristian Soare, sunt bune astfel de întâlniri cu primarii, la faţa locului, pentru că propunerile de modificări legislative, cum este cea sugerată prin exemplul dat de Nicolae Tarbă, pot fi aflate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru fi înaintate  parlamentarilor.  

Secretarul Judeţului Argeş, Ionel Voica, le-a reamintit şefilor administraţiilor locale că aşteaptă de la ei propuneri de modificări legislative, bazate pe obstacolele întâlnite în activitatea de zi cu zi. Până la finele primei săptămâni a lunii august, aceştia au avut termen de a comunica instituţiei pe care o reprezintă, Consiliul Judeţean, obiectivele prioritare ale administraţiilor publice locale în ceea ce priveşte investiţiile de drumuri, canalizare ş.a.m.d., la realizarea cărora CJ Argeş îi poate ajuta. „În funcţie de posibilităţi, o să facem o prioritizare a acestor investiţii. Dacă vă aşteptaţi ca ajutorul să fie la nivelul cerinţelor, nu cred că aş spune un lucru rezonabil. Încercăm o schimbare în maniera de a trata această prioritizare. În ceea ce priveşte modificările legislative, voiam să vă amintesc că aşteptăm propunerile dumneavoastră. Noi, de-a lungul timpului, am făcut mai multe propuneri şi cred că este momentul să avem un mic reviriment, să încercăm să accelerăm. Dar aşteptăm propunerile dumneavoastră. Apropo de ideea de comunicare. Comunitatea nu înseamnă doar partea de autorităţi. Înseamnă comunitatea în sine. Atragerea liderilor, în special, ai aşezărilor de romi, în aceste discuţii. Nu trebuie ca o parte, comunitatea să stea cu braţele încrucişate şi să aştepte totul de la autorităţi. Trebuie ca liderii lor să aibă un rol mai activ în ceea ce priveşte identificarea problemelor şi, mai ales, transmiterea lor în rândul comunităţii. Într-adevăr, este o mare problemă alfabetizarea, ştiinţa de carte, dar eu nu cred că este exclusiv vina sistemului de învăţământ. Comunitatea în sine, oamenii de acolo, au şi ei partea lor de contribuţie, ca să nu zic vină. Cred că trebuie să găsim metode de comunicare, prin care să armonizăm aceste idei, nu să încercăm să acuzăm când pe unii, când pe alţii. Domnul primar Tănăsescu a identificat această problemă foarte bine: comunicarea. Haideţi să ne strângem şi să discutăm mai mult care sunt problemele şi ce putem face fiecare în limita atribuţiilor prevăzute.”, a cuprins în discursul său Ionel Voica şi cel mai „fierbinte” subiect care i-a aşezat la masa discuţiilor pe oficialii de la judeţ şi primarii în ale căror comune există aşezări etnice. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!