19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

De ce zice Ţâroiu că-i trebuie cel puţin două mandate

“Nu-ţi ajunge un mandat de primar ca să faci o extindere a reţelei de gaz. Trebuie să mă puneţi două mandate”

Dacă primarii de la ţară sunt nemulţumiţi de taxele enorme de branşare pe care le percep companiile de utilităţi, cerându-i prefectului să poarte tratative cu reprezentanţii lor, în scopul obţinerii de facilităţi, până la eliminarea completă a plăţii de instalare, edilul şef al Câmpulungului are altă doleanţă. Că operatorii de utilităţi, cum sunt cei de energie electrică şi gaz natural, nu investesc în extinderea reţelelor acolo unde este nevoie. De pildă, în partea sudică a municipiului, lumea cere cu insistenţă, de câteva mandate bune, să beneficieze de reţea de gaz, aşa cum beneficiază vecinii de la Schitu Goleşti. Fără succes însă, deoarece dezinteresul companiilor de a executa astfel de lucrări, care le-ar spori numărul de abonaţi, este dublat de neputinţa autorităţilor locale de a mai întreprinde asemenea investiţii, aşa cum făceau odată. Primăria băga banii comunităţii în conducta de gaz – ceea ce nu prea era corect – apoi o preda spre administrare societăţii. În prezent, legea interzice astfel de lucrări cu bani publici pentru un sistem exploatat de furnizori privaţi. 

La întâlnirea cu prefectul, de la Primăria Câmpulung, ţinută la începutul acestei luni, primarul Liviu Ţâroiu i-a dat dreptate colegului liberal din fruntea Primăriei Bughea de Sus, atunci când acesta a insistat la mai-marele judeţului să-i convingă pe şefii CEZ să nu le mai perceapă taxă de instalare nevoiaşilor, romilor, în special, care vor să se branşeze la reţeaua de curent electric. Altfel spus, să-i branşeze gratuit, după care să le factureze consumul lunar. O astfel de facilitate a cerut şi primarul de la Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu, dar pentru branşamentele la reţeaua de apă administrată de Edilul. Numai că, în acest caz, Liviu Ţâroiu nu s-a mai manifestat ca suporter al ajutorării amărâţilor, care ar putea fi scutiţi de taxa de branşare, întrucât Edilul ar pierde nişte bani. 

Revenind la dificultăţile întâmpinate de şeful Executivului din municipiu, necazul acestuia este, aşa cum am spus la început, că furnizorii de servicii nu răspund solicitărilor populaţiei de a beneficia de utilităţi acolo unde acestea nu există. „Şi CEZ, şi Distrigaz – noi îi zicem Distrigaz, dar nu mai este Distrigaz acum – nu fac investiţii de extinderi de reţele electrice sau de gaz. Iar noi (n.r. Primăria) nu mai avem dreptul şi nici posibilitatea, nici financiar, nici legal, să facem aceste investiţii. Aici trebuie să ne ajutaţi ca Guvernul să le impună. De fapt, prin contractul prin care le-a făcut vânzarea trebuia să fi impus acest lucru. Avem zone în oraş în care cetăţenii nu au gaz, nu au energie electrică. Foarte puţine la noi, dar sunt, totuşi. Şi orice intervenţie durează cu anii. Nu-ţi ajunge un mandat de primar ca să faci o extindere de gaz. Trebuie să mă puneţi două mandate ca să fac.”, a precizat Liviu Ţâroiu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!