19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Traficanţi de ţigări, reţinuţi

Vindeau şi fabricau ilegal ţigarete!

13 percheziţii au avut loc marţi, 2 august, în zona Muscel, la suspecţi de fabricare ilegală de ţigarete. La audieri au ajuns opt persoane, bănuite în acest caz. Descinderile au fost la Câmpulung, Rucăr, Mioarele, Boteni, Cetăţeni şi Stoeneşti. Cei vizaţi conduceau o afacere de vânzare ilegală a ţigărilor contrafăcute şi de contrabandă. Unele dintre ţigaretele lansate pe piaţă erau făcute de ei, cu maşini speciale, altele erau ţigări nefiscalizate, provenite din Republica Moldova şi Belarus. Printre cei bănuiţi de oamenii legii se numără celebrii fraţi Guiman, cercetaţi în mai multe dosare de furt. Ultima lor ispravă a constat în furtul unei întregi turme de oi, din judeţul Braşov.

Poliţia Municipiului Câmpulung a organizat percheziţiile, participând şi poliţişti de la Secţiile Rurale din zonă. Au avut loc 13 descinderi. Oamenii legii căutau maşini folosite la fabricarea ţigaretelor, tuburi, tutun şi orice avea legătură cu infracţiunea. Suspecţii sunt bănuiţi că au confecţionat ilegal ţigarete, utilizând aparatură specifică, după care au pus în vânzare ţigaretele fabricate ilegal. Mai mult, poliţiştii au informaţii că cei vizaţi îşi creaseră deja o „piaţă” din vânzarea de ţigări de contrabandă, provenite din Belarus şi Republica Moldova. Pe lângă ţigările netimbrate, aceştia le ofereau clienţilor dornici şi ţigarete fabricate în casă. În timp ce scotoceau în locuinţele suspecţilor, oamenii legii au descoperit şi alte bunuri despre care se crede că provin din activităţi ilegale. „Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau producerea de produse accizabile. Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2015 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi produs artizanal ţigarete, pe care apoi le-ar fi comercializat fără a respecta legislaţia în vigoare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat două instalaţii electrice de confecţionat ţigarete, 2.000 de tuburi de hârtie cu filtru, 30 de kilograme de tutun şi 700 de ţigarete nefiscalizate. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două monitoare LCD, un televizor, 70 de obiecte pirotehnice, două generatoare, un motoferăstrău, precum şi alte obiecte de uz casnic, susceptibile a proveni din infracţiuni.”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 20 de zile

După percheziţii, la audieri au fost duşi fraţii Guiman: Adrian, 37 de ani, Ilie, 28 de ani, Alexandru, 22 de ani, şi Nicolae, 44 de ani, toţi din comuna Stoeneşti. Aceştia sunt spaima comunei, fiind cercetaţi în mai multe dosare penale, majoritatea pentru furt. Anul trecut, fraţii Guiman au furat o turmă de oi din judeţul Braşov, fiind prinşi cu puţin înainte de a ajunge cu ele la Stoeneşti. Au mai fost duşi la audieri Mihail M., de 71 de ani, din comuna Boteni, Emanuel Claudiu Chircioagă, de 33 de ani, din Câmpulung, Bogdan S., de 28 de ani, din comuna Stoeneşti, şi Liliana Văcaru, de 48 de ani, din comuna Cetăţeni. După mai multe ore de audieri, oamenii legii au reţinut trei dintre cei opt suspecţi. Liliana Văcaru, Emanuel Claudiu Chircioagă şi Adrian Guiman au fost duşi în arestul IPJ Argeş, după ce pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru câte 24 ore. Miercuri, suspecţii au fost prezentaţi instanţei de la Câmpulung cu propunerea de arestare preventivă, lucru care s-a şi întâmplat. Completul de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Câmpulung a admis în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, dispunând ca cei trei: Liliana Văcaru, Adrian Guiman şi Emanuel Claudiu Chircioagă să fie arestaţi preventiv pe o durată de 20 de zile, începând cu data de 3 august şi până la data de 22 august 2016, inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în titlul VIII, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă. Cei trei suspecţi au termen 48 de ore, până astăzi, la ora 17.00, să facă contestaţie.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!