15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Inconştienţă fără margini După ce au făcut grătar, au plecat şi au lăsat focul aprins în pădure

Odată cu venirea căldurii şi a vremii bune, mulţi musceleni ies la grătar sau la picnic la pădure. Adesea, găsesc spaţiile verzi pline de gunoaie abandonate de predecesorii lor sau, cum a fost cazul duminică, focul aprins. Aşa s-a întâmplat cu cei care au vrut să mănânce o friptură în pădurea de lângă Păstrăvăria Cândeşti. Legea Picnicului există, Legea 54/2012, care prevede amenzi drastice pentru desfăşurarea activităţilor de picnic în zonele neamenajate, dar asta nu înseamnă că trebuie respectată doar dacă vezi un reprezentant al unei autorităţi de stat că stă cu chitanţierul la fiecare margine de pădure. 

Cea mai mare amendă este pentru persoanele care fac focul în spaţii neamenajate sau care-l fac în locuri amenajate, dar nu îi supraveghează în permanenţă, de la 2.000 la 5.000 de lei. De asemenea, persoanele, care lasă gunoaie în urmă, strică spaţiile special amenajate, aruncă ţigări, chibrituri (sau alte obiecte aprinse) în alte locuri decât cele indicate sau nu respectă ordinea publică şi bunele moravuri, vor fi amendate cu sume cuprinse între 300 şi 3.000 de lei. 

Despre astfel de nereguli a scris un muscelean pe Facebook, care a încercat să împiedice două familii, care făcuse un foc ca de tabără pentru a frige nişte amărâte de bucăţi de carne, iar la plecare nu au avut nici cea mai mică intenţie să-l stingă. „Dragi prieteni! Azi, în zona Păstrăvăriei Cândeşti, două familii aflate la picnic au plecat lăsând focul aprins într-un loc deschis. Atenţionându-i să stingă focul, au răspuns nonşalant că nu le pasă. Priviţi imaginile! Ruşine lor! IUBIŢI NATURA!”, a descris musceleanul situaţia.

După numerele de înmatriculare ale autoturismelor, cei doi ar trebui sancţionaţi contravenţional de cei îndreptăţiţi să aplice amenzi (reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, ofiţeri şi agenţi ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei, ai administraţiei publice locale). 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!