15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

La Mihăeşti, preotul Dorel Stoica, poreclit „drujba lui Dumnezeu”

Recent, postul de televiziune România TV a difuzat un reportaj despre defrişările de la Mihăeşti, localitate unde sătenii şi pădurarul îl acuză pe preotul câmpulungean Dorel Stoica de dispariţia mai multor copaci. Prelatul nu recunoaşte nimic, ba mai mult, îi jigneşte pe locuitorii din Mihăeşti, care îl arată cu degetul. Inspectorii Gărzii forestiere au declanşat o anchetă în acest caz.

Mai mulţi săteni au declarat reporterilor România TV că, pe zi ce trece, pădurea din Mihăeşti e tot mai rară. „Vine pământul pe noi, vine pădurea… Eu am casă sus, pe deal. Taie, scoate din pământ, vinde la negru, fără acte, bagă firme abuziv, fără licitaţii…”, spune revoltat un locuitor din Mihăeşti. Un bărbat, care a mers cu echipa de televiziune în pădure, a spus: „A venit acest popă, a tăiat în neştire arbori nemarcaţi, a făcut jaf, acesta e „drujba lui Dumnezeu”! Până să vină popa, era pădurea neumblată în ea, întreagă. A tăiat în neştire! Sute de cioate, de molid, de stejar, fag.”

Contactat telefonic de postul România TV, preotul Dorel Stoica a fost întrebat dacă ştie că e poreclit la Mihăeşti „drujba lui Dumnezeu”? Râzând, acesta a declarat: „E simpatic, dar sunt sătul de tâmpenii din astea. Spune-le la ăia că sunt tâmpiţi!” Preotul dă vina pe pădurarul Mihai Ilinca: „Eu i le imput lui toate, imediat îi fac proces verbal, îi fac raport şi îi imput cioatele. Poate mai taie vreun rudar, ţigan!”

Pădurarul Mihai Ilinca se apară: „Dacă a dat vina pe mine, cheamă-l încoace pe popa. Vezi, mata cum e treaba, şi acum sunt tăiaţi brazi în pădure! Eu sunt mic! Poate mă vedeaţi şi pe mine cu vreun elicopter sau cu vreo maşină luxoasă, dacă era să fur!”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!