25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Violeta Iarca va fi directorul economic al Primăriei Câmpulung

Contabilul şef al Primăriei Dragoslavele se mută cu serviciul la Câmpulung 

 

După întorsătura lucrurilor în derularea concursului pentru postul de director economic, se poate spune că au triumfat oponenţii contabilei şefe Roxana Bragă, pe care Liviu Ţâroiu n-a „înghiţit-o” cât a condus Primăria în calitate de viceprimar cu atribuţii de primar, din cauza colaborării mai bune pe care a avut-o cu liberalul Bogdan David, consilier local cu sarcini de vice. De altfel, şefei Economicului i s-a reproşat frecvent, în public, în plenul şedinţelor, că lucrează şi se înţelege cu viceprimarul liberal. Concursul la care s-a înscris – pe bună dreptate, de vreme ce preluase atribuţiile directorului economic, după pensionarea Gheorghiţei Nestor – a reprezentat revanşa pentru tabăra adversă, întrucât, în timpul examenului, cea căzută în dizgraţia fostului viceprimar a realizat că este cazul să se retragă.

Concursul pe postul dorit de patru pretendenţi – Roxana Bragă, angajată a Primăriei Câmpulung, contabil şef cu atribuţii de şef al Direcţiei Economice în cei trei ani cât poziţia a fost vacantă, Violeta Iarca, contabilul şef al Primăriei Dragoslavele, Alina Zidaru, contabil al Primăriei Bughea de Jos, şi Bucur Opincaru, pensionar din Armată, la Bucureşti – s-a ţinut la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Comisia de examinare avea în componenţă doi reprezentanţi ai A.N.F.P. şi trei ai Primăriei Câmpulung, pe care primarul a decis să-i schimbe pe ultima sută de metri. Cu două zile înainte de expirarea termenului de selecţie a dosarelor. Din cei trei a fost păstrat Cătălin Bădiţa, căruia i s-au alăturat două colege noi, Gheorghiţa Sava, director economic al Primăriei Mioveni, şi Cerasela Stănciulescu, şef Serviciu Trezorerie Câmpulung. 

Nu vom vorbi momentan despre graba curioasă a primarului, cu tot dreptul pe care îl are, în temeiul legii, de a-i retrage pe reprezentanţii Câmpulungului din comisia de concurs, întrucât dorim să aflăm ce răspunsuri vor da instituţiile statului sesizate în legătură cu acest aspect. Asta pentru că deja au fost înaintate sesizări către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Prefectura Argeş. 

Joi, 14 iulie, când s-a ţinut proba scrisă, Roxana Bragă a rezolvat subiectele primite din partea Bucureştiului – două subiecte de specialitate – după care, văzând subiectele Câmpulungului, a refuzat să răspundă cerinţelor şi a înaintat lucrarea secretarului comisiei. Motivul comunicat celor pe care i-a uluit cu hotărârea ei de a ieşi din examen după o jumătate de oră: n-a vrut să fie bătaia de joc a nimănui. Aşadar, a părăsit sala de concurs, lăsându-i într-o mirare totală pe reprezentanţii de la Bucureşti, şi mai uluiţi de gestul câmpulungencei, după corectarea lucrărilor, care la cele două subiecte a obţinut 33 de puncte din cele 40.

Concurenta de la Bughea, la toate subiectele, a obţinut 32 de puncte, mai puţin decât contabila şefă a Primăriei Câmpulung, care s-a limitat la două, cele primite de la reprezentanţii A.N.F.P. Cu 74 de puncte obţinute la proba scrisă,  singura care va susţine interviul reprogramat pentru ziua de miercuri, 20 iulie, va fi Violeta Iarca, angajată pe funcţia de contabil şef la Primăria Dragoslavele. În vârstă de 51 de ani, economista mai are colaborări cu GAL-ul lui Dorin Mirea şi, în trecut, cu „Şapte cai”, pensiunea lui Dorin Moşescu, şi el angajat la GAL. Este absolventă a Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” Piteşti, a Facultăţii de Finanţe şi Bănci a Universităţii „Spiru Haret” şi a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii „Valahia” Târgovişte. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!