25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

ADEVĂRUL CREŞTIN

Pentru mântuire, necesară numai credinţa în Domnul Isus. „Altul are o vorbă în limbă”, în limba care venea de la Duhul Sfânt. Cei din ziua de astăzi care umblă după vorbirea în limbi zic: „Dacă este scris în Cuvânt, trebuie să avem şi noi ce aveau cei de odinioară“. Şi, în loc să se ocupe cu Domnul Isus, ei se ocupă cu altceva şi cad, fără să-şi dea seama, sub influenţă demonică – spiritistă. Dacă am aduna toate abaterile lor, s-ar vedea clar acest lucru; dar n-avem nicio plăcere pentru aceasta. Vorba lor, că nu este destul să fii mântuit şi că mai trebuie şi altceva pe lângă credinţa în Domnul Isus, nu este după adevăr, după Cuvânt.

Vorbirea în limbi este un semn nu pentru cei credincioşi, ci pentru cei necredincioşi 1 Corinteni 14 (versetul 22). Dar iată că în felul acesta ei nu se întorc la Dumnezeu. Vine necredinciosul la adunare, iar tu vorbeşti în limbi, fie că este cine să tălmăcească, fie că nu. Necredinciosul se uită lung şi nu înţelege nimic. Atunci care este folosul? Prorocia este însă de folos, deşi este pentru cei credincioşi, nu pentru necredincioşi. Când ar intra cineva într-o adunare şi ar găsi acolo hărmălaie, ar spune: „Aceştia sunt nebuni! Să stai să-i asculţi pe nebuni?” (versetul 23). Iată unde ajungeţi cu acest dar sclipitor pe care-l întrebuinţaţi cum nu voieşte Dumnezeu!

Urmăriţi ce este de folos celor ce ascultă (versetul 24), nu ce vă înalţă în ochii noştri. La aceasta trebuie să gândească cine spune vreun cuvânt în adunare. Mai întâi să se gândească dacă este mânat de dragoste şi, în al doilea rând, cu ce se alege sufletul care ascultă. Dacă intră în adunare vreun necredincios şi dacă acolo vorbesc prorocii, care vestesc Cuvântul sau prezintă ceva din Cuvânt, este încredinţat de toţi că adică este un păcătos care are nevoie de iertare şi de mântuire. Când lucrează Duhul Sfânt şi pune cuvintele lui Dumnezeu pe buzele celui care vorbeşte, Duhul Sfânt potriveşte cuvântul pentru cine-l ascultă.

Vorbirea în limbi, de folos numai dacă cineva o tălmăcea. Cel care vorbea o limbă pe care ceilalţi n-o înţelegeau avea nevoie de cineva care să tălmăcească; dacă nu era acesta, cel care vorbea în limbă trebuia să tacă (versetul 28). Dacă cei din ziua de astăzi care umblă după lucruri de acestea s-ar ţine de regula aceasta, n-ar mai sporovăi atâta.

În vremea noastră, tălmăcirea înseamnă lămurirea Cuvântului lui Dumnezeu. Toată vorbirea noastră în adunare, aceasta este: se lămureşte Cuvântul lui Dumnezeu. Vorbirea în limbi nu mai este între noi. Va zice însă cineva: Dar ce, Dumnezeu nu poate să dea şi astăzi ce a dat odinioară? Da, poate, dar cu ce scop? A posti şi a te ruga să ţi se dea vorbirea în limbă, că altfel n-ai pe Duhul Sfânt, este o abatere de la Cuvânt; iar abaterea se vede şi se pedepseşte după cum se constată adeseori.

Încetarea vorbirii în limbi. Corintenii erau foarte doritori după un dar care este enumerat cel din urmă în 1 Corinteni 12.28: darul vorbirii în limbi. Aceasta era şi la păgâni, cărora diavolul le inspira o vorbire deosebită, cum se citeşte prin cărţi; însă, în adunarea din Corint, darul vorbirii în limbi era de la Duhul Sfânt. Totuşi şi aici s-a strecurat câte ceva rău şi de aceea darul a încetat. Chiar dacă nu era cine să tălmăcească, omul continua totuşi să spună cuvinte neînţelese!

Oameni de acest fel sunt şi astăzi şi încurcă pe mulţi. În loc să rămână la Domnul Isus, fac posturi şi rugăciuni pentru vorbirea în limbi. Şi ce vorbesc! Necunoscând cum se cuvine Cuvântul lui Dumnezeu, aleargă după descoperiri care nu sunt în Cuvânt. Aceste descoperiri sunt cel puţin suspecte, dacă nu cu totul contrare Cuvântului.

„Limbile vor înceta” (1 Corinteni 13.8). De fapt au şi încetat; totuşi, dacă Dumnezeu vrea, poate să mai dea încă dar, dacă ar fi nevoie de el. Cine însă umblă după el ca după o dovadă că abia atunci ar avea Duhul Sfânt cade sub influenţe rele, precum s-a văzut la mulţi dintre aceşti oameni.

În 1 Corinteni 14.35 citim: „Este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică”, în public. Lucrurile sunt aşa de luminoase, încât te miri cum de a ajuns creştinătatea să nu mai ţină seama de ele.

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu, nr. 3, Câmpulung Muscel

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!