22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Un total dispreţ pentru banul public: avarii şi reparaţii în bătaie de joc!

Tot cum curge apa pe străzi, din cauza reţelelor vechi, care cedează la intervale supărătoare pentru ambele părţi, cetăţeni şi Edilul, tot aşa curg sesizările la redacţia noastră, având ca subiect avariile şi reparaţiile făcute de mântuială. Ce alt termen am putea folosi, în condiţiile în care, după plecarea echipelor de intervenţie, şiroaiele continuă să se prelingă în lungul străzii? Departe de a învinovăţi societatea de utilităţi pentru faptul că plesnesc conductele, ea având rolul de administrator al avutului încredinţat de municipalitate. Ce-i drept, Edilul execută, la rândul său, investiţii în contul redevenţei datorate administraţiei publice locale, însă intervenţiile sunt limitate şi de valoarea sumei pe care ar trebui s-o achite Primăriei, şi de imposibilitatea de a acoperi, cu propriile forţe, o întindere atât de mare de reţele de apă şi canalizare. Vina pentru zecile de avarii săptămânale aparţine conducătorilor Câmpulungului, care au dat înainte cu asfaltările, fără a se asigura în prealabil că sistemul încredinţat spre întreţinere Edilului nu le va crea probleme.   

De o săptămână, curge apa pe “Muzeul Fundeni”               

Cea mai recentă dintre nemulţumirile reclamate provine de la o locuitoare a străzii Muzeul Fundeni, o continuare a arterei mari, separată de strada Negru Vodă. În această bucăţică, o fundătură, mărginită de câteva gospodării, s-a executat, după ani şi ani de rugăminţi, reparaţia suprafeţei carosabile. De curând, oamenilor le cauzează neplăceri conducta de apă. După cum am constatat miercuri, 6 iulie 2016, asfaltul era umed, iar în porţiunile deteriorate deja s-au format bălţi, care n-au cum să se usuce nici pe căldura lui Cuptor, de vreme ce apa şiroieşte încontinuu. Despre acest inconvenient soldat cu pierderi acoperite din facturile noastre ne-a scris o cetăţeană din zonă, care ne-a lansat rugămintea de a veni la faţa locului, pentru a ne convinge de situaţia descrisă. „De miercuri, 29 iunie, pe strada noastră curge apa din asfalt (cred că s-a spart conducta în pământ). La început, a curs mai puţin, dar, de vineri, s-a format un adevărat pârâu. Am anunţat la SC Edilul S.A., vineri, la ora 9.30-10.00. Au trimis în zonă o echipă de 7 muncitori, care au „studiat” cazul şi au dat verdictul, încercuind cu cretă roşie pe asfalt locurile pe unde iese apa. Asta a durat circa o oră şi apoi au plecat. Apa curge şi acum la fel. Mă întreb cine plăteşte această pierdere, probabil, cei care nu au apometre, dar ar trebui, ca, din cauza neglijenţei de care dă dovadă conducerea Edilul, să plătească paguba din buzunarele lor.”, sunt cele reclamate de localnică. Într-adevăr, la o săptămână distanţă de fenomenul nedorit sesizat de petentă şi vecinii săi şi la cinci zile de când angajaţilor Edilului li s-a adus la cunoştinţă avaria, pârâul continua să inunde fundătura. 

Pârâu şi pe “Richard” 

Situaţie similară, săptămâna trecută, în alte două zone în care am ajuns noi, dar, cu siguranţă, exemplele cu care pot completa cititorii această relatare sunt mult mai multe. Pe Calea Târgoviştei, la intersecţie cu Profesor Gheorghe Mitu, se prelingea un izvoraş cu sursă necunoscută, care, din păcate, îmbăia strada, întrucât rigola de un miliard şi ceva nu era pe traiectoria curgerii în voia sorţii a firului de apă ieşit victorios din subteran. 

A doua avarie am constatat-o pe strada Richard, unde suprafaţa carosabilă era scăldată aproape dintr-un capăt în celălalt. Apa şiroia de sub o bordură şi spăla nestingherită panta, traseul pârâiaşului fiind influenţat de braţul care duce spre Mihai Tican Rumano (strada cu morga). Umplerea drumului de apă a fost cauzată şi de lipsa unei rigole continue, proiectul conţinând şanţ de scurgere numai în dreptul intrărilor în gospodării, pe porţiuni mici. În rest, lipseşte. În absenţa unui canal neîntrerupt, gârla se prelinge când prin şanţ, când pe asfalt, din cauza gurilor de revărsare din rigolă direct pe stradă! 

O locuitoare a zonei “calamitate” a explicat, pe pagina sa de socializare, cum s-a ajuns ca drumul surpat până la închiderea circulaţiei să fie dublat de o inundaţie: „Vreau să vedeţi ce s-a întâmplat şi cu conducta de apă (probabil, din cauza drumului s-a fisurat). Au venit de la Edilul, au spart afaltul, au făcut doar mizerie, fără să repare nimic, au plecat şi nu s-au mai întors. Întrebăm şi noi: pierderile de apă cine le plăteşte, stresul, pe care ni l-au creat, cine ni-l plăteşte, moral vorbind? Nimeni, suntem doar bătaia de joc a domnului primar, dânsul ştie situaţia noastră de la începutul anului, de când au început fisurile la drum, dar nu-i pasă că, în curând, vom rămâne şi fără curent. Ce fel de oameni ne conduc?!” 

Cei pe care comunitatea câmpulungeană, mulţumită de prestaţiile lor de până acum, i-a votat la recentele alegeri. Iată un motiv în plus pentru cetăţenii de pe Richard, care au anunţat că protestează neparticipând la votul din 5 iunie, să nu se prezinte nici la parlamentare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!