5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Astăzi se afişează rezultatele la Evaluarea Naţională

În acest an, lucrările absolvenţilor de clasa a VIII-a vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-a dat proba. Notele obţinute la examen sunt importante doar pentru elevii care vor să intre la licee bune. La examenul de Capacitate nu se pică, indiferent de media obţinută. 

La proba de miercuri, la Matematică, mulţi profesori, elevi şi părinţi au reclamat că cerinţa punctului 6 de la Subiectul I nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi, avertizând că vor fi zeci de contestaţii numai pe acestă temă. 

Rezultatele de la Evaluarea Naţională se vor afişa astăzi, până la ora 16.00, iar până la ora 20.00 vor fi primite contestaţiile. După ce vor fi rezolvate contestaţiile, rezultatele finale vor fi prezentate marţi, 5 iulie. În perioada 8-12 iulie se va face înscrierea elevilor la liceu, iar, pe 19 iulie, repartizarea computerizată pe baza opţiunilor trecute în fişa de înscriere. La admiterea în liceu, va conta în proporţie de 75% media de la Evaluarea Naţională şi 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca şi până acum. 

Luni încep probele scrise la Bacalaureat

Luni, pe 4 iulie, debutează şi probele scrise ale examenului de Bacalaureat, pe care-l vor susţine absolvenţii clasei a XII-a. Prima este cea la Limba şi Literatura Română, a doua va fi miercuri, 6 iulie, la proba obligatorie a profilului, iar vineri, 8 iulie, cea la alegere a profilului şi specializării. Marţi, pe 12 iulie, se vor afişa rezultatele, până la ora 16.00, iar până la ora 20.00 se primesc eventualele contestaţii. După clarificarea lor între 13 şi 15 iulie, sâmbătă, 16 iulie, se vor afişa rezultatele finale. Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau vor pica examenul mai au o şansă, în toamnă, în sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea începând cu 18 iulie

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!