22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Elevii de a VIII-a au susţinut proba la Limba Română

Ieri, 27 iunie, a debutat Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, care au susţinut proba la Limba şi Literatura Română, iar miercuri, 29 iunie, o vor da pe cea la Matematică. Pentru prima dată la acest examen, lucrările vor fi trimise la corectat în alte judeţe. Elevii care au ieşit de la testare au apreciat că nivelul subiectelor a fost unul scăzut, aşteptându-se la note de la 9.50 în sus. 

Examenul la Limba Română a fost structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere, pe baza cărora elevii trebuiau să răspundă la mai multe întrebări. La primul subiect, elevilor li s-a cerut să demonstreze că textul primit este liric, să explice semnificaţia versurilor, rolul cratimei, măsura versurilor şi altele. Copiii au mai avut de redactat o compunere în care să sesizeze apartenenţa la genul liric. Subiectul doi a fost studiul unui text.

Miercuri, 29 iunie, pentru proba la Matematică, candidaţii trebuie să fie în sălile de examen la ora 8.30, iar testarea va începe la ora 9.00 şi va dura două ore, până la ora 11.00. Afişarea rezultatelor va avea loc vineri, 1 iulie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00-20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face din 2 iulie şi până pe 4 iulie, iar marţi, 5 iulie, vor fi afişate rezultatele finale. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!