15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Căprioara a murit prinsă într-un laţ

Vecinul câmpulungeanului care dă vina pe maidanezi că ar fi sfârtecat puiul găsit în grădina lui are o altă variantă a poveştii:  

Acum o lună, un câmpulungean a alertat autorităţile după ce în grădina lui, situată pe strada Parcul Mirea, a găsit un pui de căprioară mort. Bărbatul a susţinut că animalul a fost omorât de o haită de câini, care se plimbă între Spitalul TBC şi „Ciobănaşul”. Omul susţinea că sunt vreo 15-20 de câini, care atacă animalele, nu numai prin grădini, ci chiar în gospodării, plus că lui i-au luat din curte o gâscă şi trei găini. 

Pentru a-l contrazice, vecinul care are casa lângă grădina cu pricina a venit la redacţie cu laţul pe care l-a găsit şi în care crede că a murit prins puiul de căprioară. Argumentele bărbatului sunt plauzibile, mai ales că locuieşte în zonă şi are justificare pentru a demonta ce a povestit vecinul lui celor de la Poliţia Locală. 

„Se pare că puiul de căprioară a murit după ce s-a strangulat într-un laţ, pus cu intenţie sau fără intenţie. Sau era pus pentru câini. Acesta e laţul cu care a fost strangulată, pe acesta l-am găsit la el, acolo, în grădină, că sunt vecin cu grădina lui. El stă pe Grui, dar la Parcul Mirea doar aduce vaca la păscut, nu e lângă casa lui. Eu stau chiar lângă locul unde a fost găsit animalul mort, dar nu eram acasă atunci. Laţul era lângă un gard, l-am găsit acum o săptămână, sâmbăta trecută, cred. Se face simplu, iar când intră animalul, se strânge şi nu mai poate ieşi, se strangulează. Nu e adevărat că pe acolo e o haită de câini care terorizează locuitorii. Eu am câini şi, dacă treceau alţii pe acolo, ar fi lătrat, mă avertizau, dar nu e adevărat. E adevărat că sunt câţiva câini în parc, la TBC. Cel mai probabil, căprioara a fost în zona Spitalului TBC, au alergat-o, a traversat strada, a venit prin grădini, că pe acolo nu sunt câini, şi a nimerit direct în laţ. El, la o zi, două, când a găsit-o în laţ, a scos-o, a târât-o în pădurice, a lăsat-o să putrezească alte vreo două, trei zile, să nu se mai cunoască laţul, apoi a ciopârţit-o cu ceva să pară că e omorâtă. Dacă era aşa cum zicea el, să fie o târlă de câini, în câteva zile dispărea, o mâncau de nu mai rămânea nici blana de ea. O târau şi o întindeau de găsea numai oasele din ea. E clar că a fost omorâtă. Nu avea cum să moară decât strangulată în zona asta. El a zis că a văzut-o vecinul, dar nu avea cum, că distanţa e de vreo 200 de metri de casa lui, plus că e pădurice. Sunt nişte bălării, tufişuri, de nu se vede nici vaca, doar se aude, dar să vezi căprioara moartă! Am găsit dovada şi acum pot să-i demonstrez cum a murit puiul de căprioară. Sută la sută, a fost alergată de câini, dar câinii, dacă o omorau, o muşcau direct de gât, dar ea a fost strangulată cu laţul de burtă. A încăput căprioara în laţ, că era pui, el avea diametrul mare, profesional făcut. Tot cu laţ din acesta mi-a omorât mie şi altui vecin câinii, i-am găsit spânzuraţi. Găinile pe care zice că i le-au omorât câinii nu au nicio legătură, că el stă pe Grui, plus că nu i-au alergat niciodată vaca, eu nu am auzit aşa ceva, mai ales că parcela e îngrădită. Dacă eram acasă când a venit Poliţia Locală, îi duceam exact la gard, sigur găseam laţul. Cine ştie de unde a venit bietul animal! Într-adevăr, în zona TBC-ului am mai văzut câini, dar nu alergând pe cineva, sporadic câte un câine, doi, maxim trei. Fiind pui de căprioară, s-a rătăcit, o fi alergat-o pe acolo, cine ştie?! De când am văzut-o, am zis că a fost omorâtă în laţ, o mâncau câinii toată în două, trei zile, nu mai rămânea din ea nimic, mai ales, cum a zis el, că era haită. Dacă vine la redacţie, vă las laţul dovadă, mai ales că ştiţi şi cine l-a confecţionat.”, ne-a spus B.C. varianta lui despre modul în care ar fi murit bietul animal. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!