22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Ştefania Calițu, fetiţa din Bădeni, între primele zece gimnaste începătoare din ţară

Ştefania Caliţu, fetiţa din Bădeni care ne face mândri că avem o reprezentantă într-un domeniu sportiv ale cărui rigori îi ţin la distanţă pe părinţi şi copii, a reuşit o performanţă extraordinară la un eveniment desfăşurat recent, la Constanţa. Mai exact, în Sala Sporturilor, între 23-25 mai 2016, la Cupa „OMV Petrom”, la gimnastică artistică, şi-au etalat măiestria şi cunoştinţele dobândite de-a lungul orelor de antrenament 167 de sportive dintre cele 200 selecţionate în anul 2014, prin intermediul programului „Ţară, ţară, vrem campioane”. Graţie Proiectului Naţional de Selecţie pentru gimnastica feminină, s-a creat pepiniera cluburilor Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Deva, Constanţa, „Nadia Comăneci” Oneşti, Focşani, Timişoara, Bârlad, Galaţi, Arad, Petrolul Ploieşti, în cadrul cărora se antrenează copiii selectaţi. Musceleanca noastră se pregăteşte la CS Dinamo Bucureşti, a cărui echipă s-a situat pe locul II, la categoria sa de vârstă şi nivel de pregătire, la competiţia amintită. A fost cel mai important test de până acum pe care l-a trecut generaţia „Ţară, ţară, vrem campioane”, împărţită în două categorii: începătoare I (fetiţe născute în 2008-2009) şi începătoare II (fetiţe născute în 2006-2007). Concursul a cuprins şi o secţiune rezervată avansatelor: I (2006-2007) şi II (2008-2009).

Cea mai mare notă a fetiţei din Muscel a fost la bârnă

La începătoare II, la care au concurat 69 de micuţe de 9 şi 10 ani, în clasamentul individual compus, Ştefania Caliţu s-a situat pe locul VI, cu 36,633 de puncte (sărituri – nota 9,300, paralele – nota 9,000, bârnă – nota 9,533, sol – nota 8,800), faţă de 39,233, câte a acumulat fetiţa de pe prima poziţie, pregătită în cadrul clubului sportiv de la Timişoara. În clasamentul pe echipe, la categoria începători II, echipa CS Dinamo Bucureşti, din care face parte musceleanca noastră, s-a poziţionat pe locul II, după CSS1 Timişoara, care a acumulat, prin punctajele celor cinci componente, 182,915 puncte. Ştefania şi colegele sale au obţinut un punctaj de 180,698, musceleanca clasându-se, graţie notelor obţinute, prima la nivelul echipei sale. 

În clasamentul finalei pe aparate, Ştefania s-a poziţionat pe următoarele locuri: locul III la sărituri, locul VI la paralele, locul IV la bârnă, rezultatul la sol plasând-o, din păcate, în afara primelor 7 locuri. De reţinut că fetiţa din Muscel se află în Top 10, cu şanse de a se auzi numele său în viitoarele concursuri naţionale.

Micuţele sportive au fost susţinute de nume mari ale gimnasticii româneşti, care au răsunat pe plan internaţional, precum Andreea Răducan, Gina Gogean, Daniela Sofronie, Corina Ungureanu şi Anamaria Tămârjan. Nici premierea n-a fost un moment lipsit de bătaie de cap, întrucât ursuleţii de pluş oferiţi fetiţelor care au urcat pe podium le-au întrecut în înălţime pe gimnaste. Ce bucurie pentru vecinii, prietenii şi cunoştinţele părinţilor Ştefaniei, care le-au transmis felicitări şi urări de succes în viitor, succes care a început să se arate de pe acum. „Bravo, copil frumos! Ţi-ai dorit mult acest concurs şi ai demonstrat că ai putere! Te iubim şi te susţinem necondiţionat. Mulţumim şi domnilor antrenori pentru munca depusă, pentru încrederea şi atenţia oferită şi de care aveţi mare nevoie! Succes şi încredere în voi!”, a transmis Mary Caliţu, mama fetiţei, căreia i se spune deja „Campioana” sau „Nadia”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!