19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

O fată din Suslăneşti e căutată după ce a afugit dintr-un centru de plasament

O tânără din satul Suslăneşti, comuna Mioarele, care, în luna septembrie 2016, va împlini 18 ani, este căutată de familie şi autorităţi, după ce, în noaptea de 12 spre 13 mai 2016, a fugit, împreună cu o altă fată, în vârstă de 15 ani, dintr-un centru de plasament din Piteşti. De atunci, tânăra a vorbit doar o singură dată la telefon cu unchiul ei, după care nu a mai dat niciun semn de viaţă, familia sa aşteptându-se la ce e mai rău.

„A fugit pe geam, cu o fată, şi nu mai ştiu nimic de ea”

Provenind dintr-o familie modestă şi dezorganizată, Carmen Ioana Banciu a ajuns la Centrul de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă Piteşti pe 6 mai 2016, ca urmare a demersurilor iniţiate de medicul de familie din Mioarele, care a semnalat autorităţilor locale că fata se află într-o situaţie de dificultate, fiind agresată în repetate rânduri de tatăl ei, Tudor Banciu, un împătimit al alcoolului, dar şi de bunica paternă, Valeriana Banciu. Adolescenta era forţată de tatăl său să consume băuturi alcoolice, având chiar tendinţe sinucigaşe. În urmă cu trei ani, a fost abuzată sexual de fratele vitreg, abuz în urma căruia a rămas însărcinată şi a făcut întrerupere de sarcină. Deşi şi-a manifestat dorinţa să fie luată în plasament într-un centru de tip rezidenţial din subordinea DGASPC Argeş, refuzând măsura plasamentului la un asistent maternal, Carmen Ioana Banciu n-a rezistat la Centrul de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă Piteşti decât o săptămână, fugind în noaptea de 12 spre 13 mai, potrivit unchiului ei, Marian Banciu, într-o direcţie necunoscută. „Mi s-a luat o fată, mai are un pic şi face 18 ani, la un centru de primiri urgenţe în plasament, la Piteşti. Au luat-o cei de la Protecţia Copilului, pe 6 mai (n.r. 2016). Când m-am dus la ea, plângea şi zicea că nu-i place să stea. A doua oară se schimbase, iar a treia oară când m-am dus, mi-au zis că, de vineri, 13 mai, e dispărută fără urmă. Că a fugit pe geam, cu încă o fată, Andreea, şi că nu mai ştiu nimic de ea. Mi-au zis că, dacă aflu eu ceva de ea, să le spun. S-o găsesc eu! Dar de-acasă tot eu am luat-o? De la medicul de familie de la noi, din comună, a plecat totul. A trimis o adresă la Primărie, total eronată! M-a trecut pe mine ca fiind tatăl ei, dar eu sunt, de fapt, unchiul fetei, frate cu tatăl său. E adevărat, de vreo 3-4 luni mai mult stătea pe la mine. Tat-so le cam are cu băutura… Nu era bătută, avea de toate. Îi dădeam să mănânce, mai beam câte o cafea… Dar cei de la centru se lăudau că e mai bine la ei. Acum, dacă trăia mai bine la ei, de ce a fugit?”, se întreabă Marian Banciu, unchiul fetei.

Bărbatul a încercat să dea de urma nepoatei sale, dar tânăra nu era de găsit, având telefonul închis. Marian Banciu a reuşit să stea de vorbă cu ea pe telefonul fetei cu care a fugit, însă i s-a dat de înţeles că n-ar mai vrea să se întoarcă la centrul de plasament, dar nici acasă. Bărbatul se gândeşte acum la ce e mai rău. „Mi-e frică că n-o mai găsesc sau, poate, Doamne fereşte, o găsesc moartă! Să nu intre pe mâinile unor nenorociţi şi s-o ducă la produs! Doamna de la centru mi-a dat numărul de telefon al fetei cu care a fugit, că ea nu mai răspunde la telefon, l-a închis. Nu mi-a răspuns, dar ultima dată a vorbit cu mine şi mi-a dat-o pe Carmen la telefon. Am întrebat-o ce face, unde e… Ba că e la Constanţa, ba că e la Braşov… Auzeam acum că e la Câmpulung, de la rudele fetei cu care a fugit, dar Dumnezeu ştie unde o fi!”, ne-a mărturisit Marian Banciu. „Fata a fugit într-o noapte, noi am sesizat Poliţia, ţinem legătura cu oamenii legii, am înţeles că sunt pe urma ei, urmând ca dosarul să fie înaintat instanţei”,  a declarat Iulia Matei, director adjunct al DGASPC Argeş. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!