19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

A început judecarea proxeneţilor din familia Boceanu

La mijlocul lunii martie, patru câmpulungeni au ajuns în arestul IPJ Argeş, fiind acuzaţi de procurorii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism că au comis infracţiuni de trafic de minori, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei. Potrivit anchetatorilor, din 2014 şi până în prezent, Elvis Ion Boceanu, de 26 de ani, Alexandru Boceanu, de 24 de ani, şi Dafinel Boceanu, de 20 de ani, şi Mircea Bucur, de 46 de ani, ar fi racolat trei minore, pe care le-ar fi transportat şi exploatat sexual în Piteşti şi în diferite hoteluri şi pensiuni din Argeş. Totodată, oamenii legii au stabilit că doi dintre suspecţi ar avea preocupări pe linia cerşetoriei, exploatând minori cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, de la care percepeau sume de bani, pe care aceştia le obţineau apelând la mila publică. Alături de cei patru a mai fost reţinut şi Ioan Ciolan, de 67 de ani, complice al fraţilor Boceanu, care ar fi fost cel care le transporta pe fete la locul de întâlnire cu clienţii. Oamenii legii au dovezi că membrii grupării ar fi obţinut din această activitate infracţională aproximativ 150.000 de lei.

Din 18 martie şi până în prezent, cei patru bărbaţi, Elvis Ion Boceanu, Alexandru Boceanu, Dafinel Boceanu şi Ioan Ciolan sunt în arestul IPJ Argeş, iar Mircea Bucur a fost pus sub control judiciar. Pentru a stabili gradul de vinovăţie a fiecăruia, Tribunalul Argeş a constatat legalitatea rechizitoriului nr. 8D/P/2016, din 26 aprilie 2016, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, prin care s-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, cei patru inculpaţi: Elvis Ion Boceanu, pentru trafic de minori; Alexandru Boceanu, pentru trafic de minori; Dafinel Boceanu, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi pentru proxenetism; Ioan Ciolan, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de minori. Mircea Bucur va fi judecat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de minori şi proxenetism.

În dosar mai sunt amintite şi numele a două tinere, Ana Maria Mirabela Miloiu şi Maria Lavinia Epure, care sunt părţi vătămate. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!