25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Românul cu cea mai importantă funcţie externă, dr.Călin Georgescu, este invitatul Asociaţiei “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”

Marţi, 7 iunie, cu începere de la ora 18.00, în sala mare a Primăriei Câmpulung, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” organizează conferinţa “Proiect de ţară – România încotro?”, susţinută de invitatul special Excelenţa Sa Dr. Călin Georgescu. Este o premieră pentru Câmpulung, care nu a găzduit niciodată un eveniment de o asemenea importanţă, graţie personalităţii care va susţine conferinţa şi temei abordate.    

Dr. Călin Georgescu este unul dintre cei mai importanţi experţi români în dezvoltare, şi anume în dezvoltarea durabilă. Între anii 1997 şi 2013, a fost directorul executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România, iar în 2013 a fost numit preşedintele Clubului de la Roma (Centrul European de Cercetare din Viena, Austria), dar şi directorul Institutului ONU pentru indicele global al sustenabilităţii. Deşi deţine o funcţie internaţională atât de înaltă, dr. Călin Georgescu nu a uitat că e român, şi încă unul dedicat cauzei naţionale. A elaborat strategia de dezvoltare durabilă a României pe următorii 30 de ani. Nu întâmplător, domnul Georgescu a fost propus, la începutul anului 2012, să-l înlocuiască pe Emil Boc în fruntea Guvernului României, dar, şi în noiembrie 2015, a fost vehiculat numele lui ca prim-ministru, când s-a format Guvernul de tehnocraţi, privite ca şanse pierdute pentru toţi românii.

Dr. Călin Georgescu s-a născut la Bucureşti, pe 26 martie 1962, şi este doctor în Pedologie din 1999. A absolvit Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Veterinare din Bucureşti, în anul 1986, şi s-a specializat în strategii de dezvoltare şi politici de mediu în Marea Britanie şi Statele Unite. În 2007, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” din Bucureşti. 

A deţinut diverse funcţii în Guvernul României: consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului şi director al Direcţiei Organizaţii Economice Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A îndeplinit diferite funcţii de Raportor Special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse şi deşeuri toxice şi periculoase asupra realizării drepturilor omului, reprezentant pentru România la Comitetul Naţional al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma (ARCoR) şi membru fondator al Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID).

Dr. Călin Georgescu este autorul volumului „Pentru un ideal comun” (Editura Compania, Bucureşti, 2012), şi coautor al volumelor „România 2020” (Editura Conspress, Bucureşti, 1998), „Reprofesionalizarea României” (Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi dezvoltare – IPID, Bucureşti, 2008), „Şansa României – oamenii” (IPID, Bucureşti, 2009), România post-criză (IPID, Bucureşti, 2010) şi „România după criză. Reprofesionalizarea” (Editura Compania, Bucureşti, 2010), studii prospective a căror temă majoră este impactul capitalului uman asupra dezvoltării socio-economice a României. A contribuit, cu diverse capitole despre mediu şi dezvoltarea durabilă, pentru mai multe Rapoarte Strategice pentru România.

Conferinţa de marţi va fi una extraodinară, în cadrul ei urmând a se discuta idei şi proiecte ce vizează dezvoltarea zonei Muscel. „România ultimilor 26 de ani se confundă cu o „mlaştină a deznădejdii” în care politicianismul a răpit românilor orice speranţă către un trai demn.”, a transmis Dr. Călin Georgescu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!