5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

O Şoferiţă nu Ştie că trotuarul este pentru pietoni

Maşinile parcate pe trotuare sunt o privelişte prea des întâlnită în Câmpulung, iar tupeul şoferilor nu cunoaşte limite, mulţi dintre cei care uită regulile de circulaţie dau dovadă că au făcut şcoala de conducători auto cu femeia de serviciu. Mulţi şoferi cred că e legal să-şi lase maşina pe trotuar atâta timp cât lasă loc liber, cel puţin un metru, pentru pietoni. Cu toate acestea, legea interzice parcarea pe trotuar în lipsa unor marcaje şi panouri care să permită explicit acest lucru. 

Spre exemplu, marţi, pe strada Fraţii Goleşti, o doamnă şi-a lăsat autoturismul pe trotuar, ocupând fix tot spaţiul pentru pietoni, care erau nevoiţi să depăşească porţiunea obturată pe stradă, pe una din laturi fiind o salcie, asta în condiţiile în care în spatele Clubului ARO sunt amenajate zeci de locuri de parcare. Fiind în patrulare, doi agenţi ai Poliţiei Locale au fotografiat maşina şi i-au lăsat şoferiţei un proces verbal, în care era consemnată o amendă de 400 de lei, cu posibilitarea achitării a 50% din valoare în 48 de ore.

Deşi câmpulungenii se plâng de mai mult timp de lipsa locurilor de parcare, „unde-i lege, nu-i tocmeală”, ţin să le reamintească poliţiştii celor care ignoră orice regulă atunci când aleg să-şi parcheze maşinile.

Sunt zeci de zone în municipiu unde autovehicu-lele sunt lăsate aiurea, iar, de cele mai multe ori, poliţiştii, fie ei locali sau naţionali, sunt imuni la vederea lor, dar se pare că pe câmpulungeni nu-i mai şochează nimic, obişnuindu-se să se descurce în orice situaţie. Pe stradă sunt nevoiţi să meargă cei care vor să ajungă la Policlinică sau care tranzitează Bulevardul I.C. Brătianu, de la Autogară, la blocurile Turn, în spatele Pieţei Centrale, pe Constantin Brâncoveanu şi Fraţii Goleşti, Spiru Haret, plus alte zeci de străduţe lăturalnice şi printre blocuri. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!