25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Părintele Ştefănescu, cel mai bun manager, urmat de Oprea şi Cioacă

Printre ultimele dispoziţii semnate de fostul viceprimar Liviu Ţâroiu sunt cele privitoare la directorii instituţiilor de cultură din Câmpulung: Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, Muzeul de Istorie şi Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Mai precis, actele prin care acesta, în calitate de şef al Executivului, aproba, pe 29 martie 2016, rezultatele finale ale evaluării anuale ale managementului exercitat de cei trei directori în 2015. Cu un an înainte, cel mai bun rezultat îl obţinuse Alexandru Oprea, urmat de preotul Ştefan Ştefănescu şi Liviu Cioacă. Anul trecut, cel mai bine s-a comportat ca director părintele Ştefănescu, drept pentru care a primit din partea comisiei de evaluare nota cea mai mare.         

Notele directorilor: Ştefan Ştefănescu – 9,70, Alexandru Oprea – 9,45, Liviu Cioacă – 9,08 

Legea administraţiei publice locale (Legea nr.215/2001) prevede că „în exercitarea atribuţiilor (…), primarul numeşte, sancţionează şi dispune suspendarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu sau, după caz, a raporturilor de muncă, în condiţiile legii, pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local.” În acest material nu este vorba despre vreo sancţionare a directorilor subordonaţi Consiliului Local, care le aprobă finanţarea, ci despre evaluarea anuală, pe care Ştefan Ştefănescu, Alexandru Oprea şi Liviu Cioacă au trecut-o cu brio. Zecele perfecţiunii nu l-a obţinut nimeni, căci ar fi însemnat să fi desfăşurat o activitate fără cusur, dar toţi au avut note peste 9. Rezultatul final al evaluării managementului anual, stabilit de comisia desemnată în acest scop, se aprobă prin ordin sau dispoziţie a autorităţii. Liviu Ţâroiu a semnat cele trei dispoziţii la finele lunii martie, după îndeplinirea formalităţilor de la început de an: aprobarea calendarului de acţiuni ale celor trei instituţii, a rapoartelor de activitate pe anul anterior şi, cel mai important, a finanţării alocate pentru anul în curs. 

Prima dispoziţie la care ne vom referi îl priveşte pe Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Prestaţia sa managerială în anul 2015 a fost notată cu 9,08, rezultat care reflectă progresul înregistrat de şeful de instituţie fără sediu faţă de 2014. Atunci, examinatorii au considerat că nu merită mai mult de 8,94, prin urmare, Cioacă a făcut un mic efort, care l-a ajutat să treacă de 9. Saltul nu este de dat pe spate contribuabilul, care, din banii săi, îi ţine pe bugetarii culturali ori ba, dar este de apreciat că munca omului a crescut în valoare, lucru care s-a văzut în carnetul de note. Dintre şefii de la Cultură, Cioacă are cel mai zdruncinat scaun şi mare mirare că a rezistat atâtor tentative de schimbare, nefinalizate, din fericire pentru el. Dacă iese primar Liviu Ţâroiu, nu băgăm mâna în foc că liberalul de la conducerea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” nu va fi înlocuit cu un PSD-ist din rândul şomerilor de la partid. Dacă iese primar colegul de la PNL, Bogdan David, iarăşi nu sunt motive pentru Cioacă să se culce pe o ureche că a scăpat de destituire. Asta pentru că liberal este şi subalternul său, Liviu Iana, mult mai plăcut partidului şi publicului. Poate, o victorie la alegeri pentru Iana, care candidează la funcţia de primar al comunei Mihăeşti, îl scapă de emoţii pe directorul zgâlţâit de Comisia de Cultură a Consiliului Local. Cea mai sigură variantă de păstrare a funcţiei o reprezintă cea cu amicul Sergiu Cicu primar. Sergiu Cicu ţine la Liviu Cioacă, aşa că intuim pe cine ar fi votat cel din urmă (dacă avea domiciliul pe Câmpulung).

Al doilea director evaluat este Alexandru Oprea, notat de comisie cu 9,45 pentru felul în care a condus Muzeul Municipal anul trecut. Faţă de 2014, performanţele manageriale ale bucureşteanului au scăzut sensibil, în sensul că, la precedenta evaluare, a obţinut 9,49. Cele patru sutimi în minus se explică prin faptul că, acum doi ani, a adus la Câmpulung reproduceri ale operelor lui Rembrandt, iar, anul trecut, s-a limitat la Dali. Plus că, în 2015, a mai şi lipsit, din motive de sănătate.

Cel mai bun rezultat figurează în dreptul preotului Ştefan Ştefănescu, directorul Bibliotecii Municipale „Ion Barbu”, care, în 2015, a fost de 9,70. Maniera în care conduce instituţia este pe un trend ascendent, fapt care i-a adus o notă mai mare decât anul trecut, când, pentru munca de manager desfăşurată în 2014, a primit 9,34. Aşadar, se schimbă liderul în clasamentul pe 2015: Cioacă rămâne pe locul 3, în timp ce colegii săi, Oprea şi Ştefănescu, fac rocada, directorul Bibliotecii urcând pe prima treaptă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!