11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Doctoriţa Belu, subalterna directorului în Spital, este şefa acestuia în Consiliul de Administraţie

Demisia liberalilor din Consiliul de Administraţie al Spitalului Câmpulung a dat naştere unei situaţii puţin spus curioase. Anormale, după cum a numit-o Anca Dumitrescu, fosta reprezentantă a primarului în forul de conducere al instituţiei în discuţie. Şi nu este exclus să fie şi ilegală. La sfârşitul lunii martie a acestui an, liberala a părăsit poziţia în care fusese desemnată de Călin Andrei. La fel a procedat şi colegul de partid şi Consiliu, Lucian Ionescu, el fiind reprezentantul administratorului banului public. Legislativul mai era şi este încă reprezentat în Consiliul de Administraţie de PSD-ista Maria Cotenescu. Demisiile celor doi, produse în momentul umplerii paharului cu nemulţumiri stârnite de comportamentul colegilor din C.A., au impus înlocuirea lor pe durata celor două luni rămase din mandatul 2012-2016. Locul lui Lucian Ionescu i-a revenit lui Dan Şipoteanu, care l-a acceptat pentru că nu voia nimeni să se bage. În afară de acesta, a fost ales, cu forţa, supleantul Marin Ciobanu, care, în lipsa lui Şipoteanu, plecat din ţară, a prezidat memorabila şedinţă a Consiliului de Administraţie, cu puhoiul de posturi pregătite a orienta electoratul către partidul care trebuie. Astfel s-a rezolvat problema Consiliului Local. Mai rămânea cea a primarului, pe care a rezolvat-o, cel mai probabil, colegul Grigore Stănescu, desemnând în Consiliul de Administraţie o subalternă. Medicul cardiolog Victoria Belu, soţia şefului Secţiei Chirurgie, Stelian Belu.        

Anca Dumitrescu, în calitate de medic şi fost director de Spital, a sesizat nepotrivirea dintre poziţiile deţinute de dr.Victoria Belu: angajată a Spitalului şi subalternă a directorului Stănescu, lipsit de dreptul de a vota în Consiliul de Administraţie, îl reprezintă pe primar în C.A. Adică este peste directorul Spitalului, ca importanţă. „În Legea 95/2006 se spune cine sunt componenţii Consiliului de Administraţie. Este adevărat că nu face nicăieri referire de unde poate să fie reprezentantul primarului. În mod logic şi normal, un salariat subaltern al managerului nu poate face parte din Consiliul de Administraţie, deoarece înseamnă că este subordonat managerului. Nu am găsit scris, poate un jurist va găsi scris sau o altă explicaţie. Eu o respect foarte mult pe doamna doctor Belu, suntem şi prietene, probabil, o să se supere pe mine pentru că fac această referire. Dar o fac ca să ştiţi că nu este deontologic, adică nu este normală această situaţie. Managerul, în Consiliul de Administraţie, nu are drept de vot. Pe când un salariat al dumnealui, în speţă reprezentantul primarului, va avea drept de vot. Cum vi se pare? Eu n-am nimic împotrivă.”, a descris dr.Anca Dumitrescu situaţia creată prin includerea unui medic în Consiliul de Administraţie ca să-l reprezinte, la acel moment, pe Ţâroiu. 

În mod sigur, viceprimarul cu atribuţii de primar Bogdan David nu va păstra aceeaşi persoană, mai cu seamă că şi acesta a criticat decizia, probabil, luată de comun acord de Liviu Ţâroiu şi colegul de partid Grigore Stănescu. „Mi se pare mai mult decât imoral, nu ştiu dacă este legal sau nu, ca un angajat al Spitalului, subaltern al managerului, să fie şeful managerului, pe linie de organigramă şi structură funcţională.”, a afirmat Bogdan David.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!