3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Un copil suferă din cauza lui Ţâroiu, care a înşelat instanţa, ca să scape de procesul cu câinii!

Viceprimarul să prezinte public amenda aplicată femeii care a ridicat maidanezul agresiv din adăpost, pentru a-i da drumul înapoi pe stradă!

    Liviu Ţâroiu, candidatul PSD la funcţia de primar al Câmpulungului, are neobrăzarea de a le face promisiuni alegătorilor, când el a minţit o instanţă de judecată în momentul în care şi-a asumat o sarcină simplă, ca să scape de procesul intentat de Evenimentul Muscelean. Ca viceprimar, PSD-istul n-a avut prea multe însărcinări din partea lui Călin Andrei, însă rezolvarea treburilor puţine încredinţate lui făcea multă lume fericită. Câinii şi străzile au reprezentat, în principal, agenda de lucru a social-democratului, timp de şase ani, de care s-a ocupat total nesatisfăcător. Dacă, în privinţa drumurilor, s-a simţit o ameliorare a infrastructurii în zonele periurbane, în defavoarea celei din cartiere, unde termenul „prăpăd” descrie condiţia celor mai multe dintre căile de acces către blocurile de locuinţe şi a trotuarelor, în schimb, maidanezii rămân eterna corigenţă a autorităţilor locale. A lui Ţâroiu, în special, întrucât el este cel care şi-a asumat un angajament în faţa completului de judecată şi a câmpulungenilor, promiţându-le că, în termen de un an şi două luni de la încheierea litigiului cu Evenimentul Muscelean, va strânge animalele de pe cuprinsul municipiului.

Peste drum de Primărie, pe un traseu considerat sigur, un copil a fost atacat ca pe coastă!  
    La un an distanţă de expirarea termenului încălcat fără remuşcări de viceprimar, s-a derulat încă un episod nefericit din seria de scene şocante cu bătrâni şi copii alergaţi, chiar atacaţi de haita pripăşită în spatele Clubului ARO. Marţea trecută, un băieţel de şcoală generală a fost muşcat de un maidanez al cărui teritoriu este exact cel care a făcut obiectul acţiunii în instanţă: zona înconjurătoare a Casei de Cultură a Sindicatelor, însemnând faţa şi spatele instituţiei, parcarea şi blocurile. Întâmplarea a fost posibilă din cauza neruşinării lui Liviu Ţâroiu de a înşela un judecător, ca să nu pronunţe un verdict nefavorabil lui. Era limpede că procesul va fi câştigat de Evenimentul Muscelean, care a adus în faţa instanţei de judecată un fenomen vizibil, iritant, vechi şi condamnat de mii de câmpulungeni. Dar, ca să dăm şansa rezolvării, măcar în al nouălea ceas, a unei probleme grave de ordin social, am acceptat încheierea unei tranzacţii cu părţile acţionate în judecată – Primăria Câmpulung, Consiliul Local Câmpulung, prin Serviciul ADP, şi Asociaţia „Anima” – pentru ca acestea să aibă timpul necesar organizării acţiunii asumate la Judecătorie, prin semnarea documentului de „pace”. Liviu Ţâroiu a semnat în acest sens o tranzacţie, prin care s-a angajat că, în termen de şase luni, strânge câinii din vecinătatea Clubului ARO şi, într-un an şi două luni, în tot municipiul. Ambele termene au expirat de mult: primul, în august 2014, al doilea, în martie 2015, iar noi încă ne ferim de maidanezi pe străzi.
    Bunica băieţelului înspăimântat de atacul consumat în faţa Clubului ARO, nu în spate, unde îşi face veacul câinele, ne povestea, aflată încă sub imperiul şocului, că este de neconceput ca o persoană să fie muşcată de un câine fără stăpân în „zona zero” a municipiului. Altfel spus, adulţii îi sfătuiesc pe cei mici să aleagă cel mai central traseu către casă ori şcoală, ca să nu rişte să fie buzunăriţi de adolescenţii ieşiţi la “pescuit” de telefoane ori banii de buzunar ai elevilor de la clase mici. Ori să fie încolţiţi de câinii care continuă să populeze domeniul public. Iată că ceea ce era considerat, teoretic, sigur, în fapt, s-a dovedit la fel de periculos ca o zonă dosnică, necirculată.

Ţâroiu n-are nicio scuză. Şi nici cuvânt. De unde an, de când a scăpat de Andrei, strângea şi sămânţa de maida6nez  
    După publicarea articolului avându-l ca subiect pe nepoţelul căzut pradă unui patruped aciuat la Clubul ARO, bunica a sunat la redacţia noastră, tremurând de furie că este posibil ca o ditamai Primăria să doarmă precum curca în crăci, în condiţiile în care câinii umblă nestingheriţi peste drum. Aşa cum am arătat, măsurile s-au luat abia după trauma fizică şi psihică suferită de un copil, asupra căruia episodul nefericit se va lăsa cu sechele.    
    Ţâroiu nu poate invoca în apărarea lui nicio scuză, deoarece, ca şef al Executivului, poziţie în care se află din 25 februarie 2015, nu avea cine să-l împiedice să-şi ţină cuvântul faţă de instanţă, dar, în primul rând, faţă de cetăţeni, dispunând o colectare impecabilă a maidanezilor, fără să ţină cont de revoltele iubitorilor de potăi comunitare. Cu ultima fărâmă de compasiune (dacă posedă aşa ceva) faţă de victima incidentului halucinant în secolul în care ne aflăm – să te muşte câinii ca pe coastă, peste drum de Primărie! – Ţâroiu ar face bine să prezinte public amenda aplicată femeii care a ridicat acest maidanez din adăpost, pentru a-l elibera în zona din care fusese preluat. Măcar să dea un exemplu de sancţiune, ca să descurajeze practica unor isterici care se duc ghiulea la adăpostul din Grui, după ce le-a fost săltat „odorul”, preiau animalul şi-i dau drumul pe stradă.     
    Tot timpul ne-am întrebat cum ar reacţiona aceşti aleşi iresponsabili dacă ar fi atacaţi de maidanezi nepoţii lor. Sigur n-ar fi atât de nepăsători cum sunt când li se întâmplă altora. În continuare vom prezenta conţinutul tranzacţiei încheiate pe 13 decembrie 2013, la finalul procesului, pentru a servi ca sursă de inspiraţie când veţi aplica ştampila pe 5 iunie.  

Judecătoria Câmpulung, Dosar nr. 4569/205/2012
Termen 13.12.2013
Tranzacţie
    Încheiată azi, 13.12.2013, între SC Auto Aro Group SRL, cu sediul în Câmpulung, strada Traian, nr. 58, judeţul Argeş, în calitate de reclamantă, pârâţii Primăria Municipiului Câmpulung, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, Consiliul Local Câmpulung – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cu sediul în Câmpulung, strada Maior Gâldău, nr. 9, judeţul Argeş, Municipiul Câmpulung – prin primar, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş şi Asociaţia „Anima”, cu sediul în Câmpulung, strada Emil Gârleanu, nr. 19, bloc B2, scara A, etaj 4, apartament 20, judeţul Argeş.
    Noi, părţile, SC Auto Aro Group SRL, Primăria Municipiului Câmpulung, Consiliul Local Câmpulung – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Municipiul Câmpulung – prin primar, Asociaţia „Anima”, am convenit să stingem pe cale amiabilă litigiul ce formează obiectul dosarului civil nr. 4569/205/2012, astfel: Subscrisele, Primăria Municipiului Câmpulung, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, Consiliul Local Câmpulung – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cu sediul în Câmpulung, strada Maior Gâldău, nr. 9, judeţul Argeş, Municipiul Câmpulung – prin primar, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, şi Asociaţia „Anima”, cu sediul în Câmpulung, strada Emil Gârleanu, nr. 19, bloc B2, scara A, etaj 4, apartament 20, judeţul Argeş, în calitate de pârâte în dosarul civil 4569/205/2012, ne obligăm faţă de reclamanta SC Auto Aro Group SRL ca, în termen de şase luni de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii ce se va pronunţa în prezentul dosar, să capturăm câinii fără stăpân aflaţi în zona blocului A39, situat în Câmpulung, strada Fraţii Goleşti, nr. 7, judeţul Argeş, şi să-i transportăm în adăposturi.
    Subscrisele, Primăria Municipiului Câmpulung, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, Consiliul Local Câmpulung – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cu sediul în Câmpulung, strada Maior Gâldău, nr. 9, judeţul Argeş, Municipiul Câmpulung – prin primar, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, şi Asociaţia „Anima”, cu sediul în Câmpulung, strada Emil Gârleanu, nr. 19, bloc B2, scara A, etaj 4, apartament 20, judeţul Argeş, în calitate de pârâte în dosarul civil nr. 4569/205/2012, ne obligăm ca, în termen de 14 luni de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii ce se va pronunţa în prezentul dosar, să capturăm cânii fără stăpân aflaţi în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, şi să-i transportăm în adăposturi.
    Subscrisele, Primăria Municipiului Câmpulung, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, Consiliul Local Câmpulung – Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cu sediul în Câmpulung, strada Maior Gâldău, nr. 9, judeţul Argeş, Municipiul Câmpulung – prin primar, cu sediul în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, judeţul Argeş, şi Asociaţia „Anima”, cu sediul în Câmpulung, strada Emil Gârleanu, nr. 19, bloc B2, scara A, etaj 4, apartament 20, judeţul Argeş, în calitate de pârâte în dosarul civil 4569/205/2012, declarăm că am început îndeplinirea obligaţiilor de capturare a câinilor fără stăpân din zona blocului A39, situat în Câmpulung, strada Fraţii Goleşti, nr. 7, judeţul Argeş, şi din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, şi de transportare a acestora în adăposturi, şi ne obligăm să continuăm îndeplinirea obligaţiilor asumate prin prezenta tranzacţie.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!